Хасип – узбецька ліверна ковбаса

Хасип або хасіп – це узбецька ліверна ковбаса, яка готується із субпродуктів і рису.

Хасип найчастіше відварюють, але можна приготувати таку ковбасу і на пару.

Для виготовлення хасипа за різними рецептами потрібні кишки, м’ясо і субпродукти, в число яких входить печінка, легке, серце, нирки і селезінка.

Компоненти в хасипе можна варіювати, виключаючи їх або додаючи.

Складові:

  • селезінка – 1 шт.
  • легке – 300 г
  • нирки – 2 шт.
  • м’ясо – 200
  • курдючний жир – 150 г
  • рис – 1 стакан
  • помідор – 1 шт.
  • сіль за смаком
  • спеції – за смаком
  • кишки

Як приготувати хасип в домашніх умовах:

Селезінку, нирки, легко, м’ясо і курдючний жир дрібно порубати.

Рис промийте і додайте до ліверу і м’яса, перемішайте.

Додайте до фаршу спеції і ще раз гарненько вимісіть.

Зауважте один кінець кишки шпагатом і приступайте до фарширування.

Для того, щоб набити кишки фаршем, вам знадобиться спеціальна насадка для ковбаси.

За допомогою такої насадки ви зможете наповнювати кишки як вручну, так і з використанням м’ясорубки.

Після того, як ви наб’єте кишку фаршем, зав’яжіть другий кінець шпагатом і покладіть хасип на сковороду з високими бортиками.

Набейте подібним чином всі підготовлені кишки.

Після того, як всі ковбаски будуть покладені на сковороді, проткніть їх в декількох місцях.

Наповніть сковорідку з ковбасою водою до половини і поставте в розігріту духовку.

У процесі приготування хасип спочатку звариться, потім злегка запече.

Коли хасип буде повністю готовий, потрібно його остудити.

На стіл хасип подають або холодним як закуску, або гарячим, але з бульйоном.

Узбецький хасип – це дуже смачна страва, яке варто готувати і подавати на стіл частіше.

Смачного!