Густий гороховий суп

Густий гороховий суп з копченостями

Ця страва широко відомо і на Заході і на Сході. Ще в античні часи греки вирощували горох і продавали гороховий суп прямо на уліце.Такая популярність обумовлена ??не тільки смаком і користю: ??суп нескладно готувати, імпровізувати з ним.

Кухарі та господині різних країн додають інгредієнти, які надають супу колоритний смак. У Східній Європі люблять блюдо погостріше – з копченостями, реберцями, в Італії – з пастою, в Монголії – з помідорами. Класичний гороховий суп готується з колотого гороху з м’ясом, копченостями або дотримуються вегетаріанського харчування.

Складові:

  • горох (лущильний) – 1 стакан (200 мг);
  • копченості (сосиски, курка, сервелат, ребра) – 500 г;
  • картопля – 4 шт .;
  • цибулина – 1 велика;
  • морква – 1 шт;
  • сіль перець;
  • віночок кропу, селера.

Покроковий спосіб приготування:

Крок 1:

Поставте горох на ніч в холодну воду або на годину в кип’ячену. За цей час він розм’якшиться, і блюдо з бобових буде смачніше.

Крок 2:

Поставте варити реберця (курку, свинину) на 40 хвилин. Зніміть піну. Якщо варите суп з ковбасою або іншими копченостями, попередньо обсмажте їх, щоб витопити жир.

Крок 3:

Додайте горох і варіть ще 20 хвилин. Горох разваривается? Додайте в каструлю чайну ложку соди, і блюдо приготується значно швидше.

Крок 4:

Натріть моркву на тертці, поріжте цибулю. Пережарьте овочі до утворення золотистої скоринки.

Крок 5:

Поки смажаться лук з морквою, поріжте картоплю. Додайте овочі і спеції в суп і варіть ще 15 хвилин.

Ви прихильник вегетаріанської кухні або стежте за вагою? Замініть м’ясо грибами. Смак страви від цього не зіпсується.

Густий гороховий суп з вином і прянощами

Вино зі спеціями дають оригінальне поєднання, надаючи страві пікантний незабутній смак. Густий гороховий суп з вином не бійтеся подавати на святковий стіл: гості оцінять аристократичну кухню.

Буде потрібно:

  • свіжий зелений горох – 400 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибулю-шалот – 4 шт;
  • селера – 2 стебла;
  • картопля – 2шт;
  • біле вино – 150 мл (один келих);
  • вершки – 100 мл;
  • приправа – зелень, перець, куркума, хмелі-сунелі, цукор, сіль, лимонний сік.

Покроковий спосіб приготування:

Крок 1:

Приготуйте овочевий бульйон: зваріть в 2,5 л води морква, 1 цибулину, селеру.

Крок 2:

Варіть горох в бульйоні протягом хвилини, остудіть.

Крок 3:

Обсмажте на вершковому маслі цибулю і часник. Протушкувати суміш на вині і додайте в суп.

Крок 4:

Натріть картоплю на тертці і покладіть в чашу. Варіть 30 хвилин на слабкому вогні.

Крок 5:

Додайте вершки, зелень, сіль, перець і цукор. Сіль не кладіть, поки горох не розм’якшити, а ось іншу приправу і лавровий лист можна додати на початку приготування.

Крок 6:

Збийте гарячий суп блендером до утворення пюре.

Ця страва подається холодним з ароматними грінками з білого хліба. Для заправки відмінно підійде гірчиця або хрін зі сметаною.

Густий гороховий суп в мультиварці

Приготування страви в мультиварці значно заощадить сили і час. Від вас буде потрібно лише покласти в неї необхідні інгредієнти, і вже скоро будете насолоджуватися густим гороховим супом. Таким, ніби його приготував шеф-кухар.

Складові:

  • колотий горох – 400 г;
  • реберця – 400 г;
  • картопля – 3 шт .;
  • морква – 1шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сіль, перець, часник.

Покроковий спосіб приготування:

Крок 1:

Поріжте м’ясо, цибулю, моркву дрібно натріть. Овочі та копченості смажте на дні мультиварки 10 хвилин в режимі «Випічка».

Крок 2:

Наріжте картоплю настільки дрібно, щоб при варінні воно перетворилося в пюре, і суп став густішим. Додайте в ємність.

Крок 3:

Вимочений горох покладіть в чашу з овочами і м’ясом. Залийте продукти водою до допустимого рівня.

Крок 4:

Додайте приправу. Переведіть мультиварку в режим «Суп» на 90 хвилин. Регулярно помішуйте суп, щоб не пригоріла, і стежте за ступенем готовності.

Якраз до речі будуть сухарики. Поки суп готується, спресуйте в ємність 3 зубчики часнику, налийте в неї соняшникова олія і додайте сіль з перцем. Обваляйте в суміші кубики білого хліба і поставте в духовку сушитися. Суп з сухариками особли