Густа манна каша

Варіант 1. Густа манна каша: класичний варіант

Манна каша багата на кальцій, тому вона обов’язково входить в раціон дітей і літніх людей. Так само її рекомендують вживати в період відновлення після операції і важких фізичних тренувань. Манна каша досить калорійна, що слід враховувати тим, хто дотримується дієти.

складові

  • 75 гр. манної крупи:
  • цукровий пісок – 25 гр .;
  • 30 г масла вершкового;
  • сіль – щіпка;
  • 400 мл молока.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Каструльку обполосніть крижаною водою. Поставте її на плиту і влийте молоко.

Крок 2:

Коли молоко почне закипати, всипте манну крупу дуже тонкою цівкою. При цьому безперервно перемішуйте, щоб не утворилися грудочки.

Крок 3:

Додайте в кашу цукровий пісок, злегка посоліть і варіть п’ять хвилин на самому повільному вогні, безупинно перемішуючи.

Крок 4:

Розкладіть готову кашу в тарілки. У кожну покладіть шматочок масла. Можете подавати з медом, варенням, фруктами.

Манку всипати тільки в кипляче молоко. Перед приготуванням каші промийте посуд крижаною водою, так молоко не підгорить. Щоб каша вийшла густою, дотримуйтесь наступних пропорціях: столова ложка з гіркою манки на склянку молока. Щоб уникнути утворення грудочок, з’єднайте манку з цукром, і тільки після цього всипати в молоко.

Густа манна каша: швидкий рецепт

Мультиварка – ідеальний прилад для приготування каші. Немає необхідності постійно контролювати процес приготування і боятися, що молоко втече. У ній каша готується швидко і без зайвого клопоту.

складові

  • стакан домашнього молока;
  • невеликий шматочок масла вершкового;
  • п’ять ст. ложок манної крупи;
  • три ст. ложки цукрового піску.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Вливаємо молоко в ємність мультиварки.

Крок 2:

Всипаємо в молоко манну крупу і цукровий пісок. Добре розмішуємо.

Крок 3:

Проводимо шматочком масла по бортику ємності, трохи вище рівня молочної суміші. Запускаємо режим «молочна каша». Час виставляємо на десять хвилин.

Крок 4:

Готову кашу розкладаємо по тарілках і подаємо, полив варенням або солодким сиропом.

Ви можете спочатку закип’ятити молоко на режимі «варіння на пару», і тільки після цього всипати манку. Щоб зверху не утворювалася плівка, присипте гарячу кашу цукром. Цукор можете не додавати, якщо плануєте кашу подавати з варенням або сиропом.

Густа манна каша смажена

Оригінальний рецепт дозволяє приготувати манну кашу, яку з задоволенням будуть уплітати навіть ті, хто не любить манку. Виходить корисний, смачний і ситний десерт. Ваші домашні навіть не здогадаються, з чого насправді зроблений десерт.

складові

  • 20 г масло вершкове;
  • молоко – літр;
  • 250 г манної крупи;
  • цукровий пісок – 125 г;
  • яйце;
  • 20 г ванільного цукру.
  • карамель:
  • 75 г цукру-піску;
  • 20 г масла вершкового.

Покрокові рецепти приготування

Крок 1:

Каструльку обполіскувати крижаною водою, ставимо на плиту і виливаємо молоко. Доводимо до кипіння на помірному вогні.

Крок 2:

Тонкою цівкою всипаємо манну крупу в закипаюче молоко, при цьому швидко розмішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Додаємо цукор. Варимо кашу до загустіння, постійно перемішуючи.

Крок 3:

У теплу кашу вбиваємо яйце, ванільний цукор і ще раз ретельно розмішуємо. Викладаємо манну кашу в форму і розрівнюємо. Накриваємо фольгою і залишаємо до повного охолодження.

Крок 4:

Остигнула манку нарізаємо невеликими шматочками. На плиту ставимо сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. Кладемо шматочки манної каші на сковороду і обсмажуємо з обох боків до рум’яної. Викладаємо на тарілку.

Крок 5:

Коли всі шматочки обсмажені, викладаємо в сковороду шматочок масла. Коли воно розтане, всипаємо три ложки цукру. Варимо карамель, безперервно перемішуючи, до темно-золотистого кольору. Поливаємо шматочки обсмаженої манної каші карамеллю і подаємо.

Форму з кашею обов’язково накрийте фольгою або харчовою плівкою, щоб зверху не утворилася скоринка. При нарізанні манної каші, змочіть ніж у воді. Шматочки повинні бути величиною приблизно з сірникову коробку. Десерт можете подати не тільки з карамеллю, а й полити згущеним молоком, рідким шоколадом або джемом.

Густа манна каша томління в духовці з горіхами

Каша томління в духовці виходить набагато смачніше, ніж приготовлена ??на плиті. Горіхи зроблять смак каші насиченим і цікавим. Крім того, лікарі рекомендують з’їдати в день як мінімум жменю горіхів, так як це дуже корисно для судин.

складові

  • 50 г манної крупи;
  • молоко – півлітра;
  • масло вершкове – 50 г;
  • 100 г цукру-піску;
  • 100 г горіхів волоських.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Виливаємо молоко в сотейник і ставимо його на помірний вогонь.

Крок 2:

Волоські горіхи звільняємо від перегородок і шкаралупи. Ядра поміщаємо в чашу блендера і перебиваємо до стану дрібної крихти.

Крок 3:

Манку з’єднуємо з меленими горіхами і цукром. Ретельно розмішуємо.

Крок 4:

Отриману суміш всипаємо тоненьким струменем в закипіле молоко, при цьому інтенсивно розмішуючи. Вогонь зменшуємо до самого слабкого і варимо кашу, не перестаючи перемішувати, хвилин сім.

Крок 5:

Духовку включаємо на 170 градусів. Вистилаємо форму пергаментом і змащуємо його олією. Переливаємо в форму кашу і відправляємо в духовку. Манну кашу з волоськими горіхами готвоім 20 хвилин. Розкладаємо готову кашу по тарілках. У кожну кладемо шматочок вершкового масла і подаємо.

Волоські горіхи можете злегка підсушити в духовці, або обсмажити на сухій сковороді. Якщо ви хочете знизити калорійність страви, розведіть молоко водою в пропорції один до одного. Готуйте стільки каші, щоб її вистачило на один раз. Не відходьте від плити, поки не приготуєте кашу, інакше вона може підгоріти та спровокувати пожежу.

Густа манна каша з корицею та яблуками

Яблука додадуть ніжної каші приємною кислинки. За рахунок кориці блюдо набуває просто запаморочливий аромат.

складові

  • кориця;
  • молоко – 600 мл;
  • манна крупа – 100 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • 100 г цукрового піску;
  • яблуко.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Манну крупу з’єднайте з цукровим піском і добре розмішайте.

Крок 2:

Каструльку обполосніть крижаною водою, перелийте в неї молоко і поставте на помірний вогонь. Як тільки воно почне кипіти, зменшіть вогонь до самого слабкого. Всипте суміш манки з цукром тонким струменем, інтенсивно при цьому розмішуючи. Кашу варіть пару хвилин, не припиняючи перемішувати.

Крок 3:

Яблуко вимийте і очистіть від шкірки. Розріжте фрукт навпіл і видаліть серцевину. М’якоть подрібніть на тертці з дрібними секціями. Викладіть терте яблуко в кашу і перемішайте.

Крок 4:

Кашу з яблуками готуйте ще буквально декілька хвилин. Потім приберіть з вогню. Продовжуйте перемішувати кашу ще як мінімум дві хвилини. Викладіть готову манну кашу в тарілки. Притрусіть її корицею і подавайте.

Кількість цукру додавайте, відштовхуючись від смаку яблук. Якщо ви використовуєте фрукти кисло-солодких сортів, додайте його трохи більше. Каша з солодкими яблуками вимагає менше цукру. Засинаючи манку в молоко, обов’язково інтенсивно розмішуйте, інакше крупа візьметься грудками. Каша вийде ще смачніше, якщо її приготувати на топленому молоці.