Грибний суп з вермішеллю

Варіант 1. Класичний рецепт грибного супу з вермішеллю

По суті, грибний суп з вермішеллю – це європейське блюдо, де готують його без картоплі у вигляді супу-пюре, використовуючи лише грибочки і макаронні вироби. Але в нашій країні традиційний рецепт такого блюдо трохи інший, в складі супу є і картопля, і інші овочі, а також невелика кількість вершкового масла, яке надає йому ніжний, пікантний смак.

Складові:

  • свіжі гриби підберезники – 7 шт .;
  • 5 картоплин;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 55 г вермішелі “павутинка”;
  • рослинне масло – 75 мл;
  • вершкове масло – 55 г;
  • по пів десертної ложечки перцю чорного і солі;
  • 6 стеблинок зелені.

Покроковий рецепт грибного супу з вермішеллю

Крок 1:

Підберезники почистіть, гарненько промийте і дайте трохи обсохнути на чистої тканини. Покладіть в металеву ємність з водою і варіть після закипання близько 1 години, не забувайте знімати піну.

Крок 2:

Гриби наріжте довільними шматочками.

Крок 3:

Цибулину і моркву звільніть від лушпиння і шкірки, наріжте квадратиком, картопля – брусочками і викладіть його до грибів, варіть трохи менше 30 хвилин.

Крок 4:

Прожарте на сковороді в розпеченому маслі гриби, безперервно помішуючи, на невеликому полум’ї вогню 10 хвилин.

Крок 5:

Додайте до грибів цибулю з морквою і смажте ще стільки ж.

Крок 6:

Пасерування додайте в каструлю до картоплі, як тільки вона розм’якшиться, одночасно з цим всипте вермішель і додайте вершкове масло, проваріть кілька хвилин.

Крок 7:

Обполосніть зелень, дрібно наріжте і додайте в суп, прокип’ятіть декілька хвилин.

Крок 8:

Зварений суп залиште на півгодини, щоб настоявся, розливайте.

Щоб суп став ще ароматний, разом із зеленню можете всипати невелика кількість прованських трав. Обов’язково подавайте блюдо зі сметанним соусом, житнім хлібом, або смаженими грінками.

Варіант 2. Швидкий рецепт грибного супу з вермішеллю

Якщо в зимовий час раптово захотілося гарячого, ароматного супчика, можна скористатися наступним рецептом. Для його приготування потрібні не свіжі, а мариновані гриби, тим самим не потрібно багато часу на підготовку. Просто і смачно.

  • Складові:
  • 245 г маринованих шампіньйонів;
  • картопля – 365 г;
  • по 150 г моркви і цибулі;
  • 75 г вермішелі;
  • пісне масло – 65 мл;
  • перець чорний, сіль – по пів десертної ложечці;
  • 7 стеблинок зелені цибулі;
  • 95 г масла вершкового.

Як приготувати грибний суп з вермішеллю

Крок 1:

Картопля звільніть від шкірки, наріжте невеликим квадратиком, закиньте в киплячу воду, варіть 25 хвилин.

Крок 2:

Очищені інші овочі наріжте: морквину – тонкою соломкою, цибулину – кубиком і прожарьте на сковороді з маслом протягом 8 хвилин, часто помішуючи.

Крок 3:

До цибулині і моркви викладіть мариновані печериці попередньо звільнені від розсолу, прожарьте десять хвилин.

Крок 4:

До картоплі додайте пассеровку, вермішель, подрібнену зелень, вершкове масло, підсолити, поперчіть, трохи прокип’ятіть.

Крок 5:

Залиште суп на деякий час із закритою кришкою для настоювання.

Крок 6:

Подавайте в порційних тарілках зі сметаною.

Якщо немає маринованих шампіньйонів, можете використовувати інші заморожені або консервовані гриби. А замість вермішелі будь макарони.

Варіант 3. Грибний суп з вермішеллю і болгарським перцем

Ще один не менш швидкий і легкий варіант грибного супу з вермішеллю. За смаком він все такий же чудовий, ароматний, поживний, незважаючи на настільки простий склад продуктів. Болгарський перець робить його дуже красивим і апетитним.

Складові:

  • 265 г заморожених печериць;
  • картопля – 425 г;
  • морква – 110 г;
  • цибуля – 110 г;
  • болгарський перець – 90 г;
  • жменю вермішелі;
  • 2 великі ложки рослинної олії;
  • по пів десертної ложечці чорного перцю і солі;
  • будь-яка спеція – 70 г;
  • щіпка подрібненого кропу.

покроковий рецепт

Крок 1:

Очищену і помиту картоплю наріжте середніми брусочками, закиньте в металеву ємність з водою і варіть 25 хвилин після зняття піни на середньому вогні.

Крок 2:

Чисту моркву наріжте соломкою, цибулю – кубиком, у солодкого перцю виріжте плодоніжки, вийміть насіння і помийте.

Крок 3:

На сковороді з маслом прожарьте цибулю протягом чотирьох хвилин, потім додайте моркву і підсмажте 15 хвилин.

Крок 4:

Печериці необхідно розморозити, якщо великі наріжте дрібними кубиками. Викладіть в каструлю до картоплі, коли вона стане м’якою, варіть близько півгодини, прибираючи піну.

Крок 5:

До пасеруванні додайте перець, порізаний смужками, і прожарьте 10 хвилин.

Крок 6:

Влийте в пассеровку невелику кількість бульйону з каструлі і трохи потомите під кришкою.

Крок 7:

Пасерування викладіть в каструлю одночасно з вермішеллю, підсолити якщо потрібно, проваріть кілька хвилин на слабкому вогні.

Крок 8:

Зніміть з плити і залиште на 25 хвилин для настоювання. Подавайте в порційних тарілках, посипте подрібненими гілочками кропу.

Якщо ви вирішили приготувати суп зі свіжими підберезники, солодкий перець краще не додавайте, так як він переб’є весь аромат грибів, тоді для пікантності можете в пассеровку покласти свіжі помідори або томат-пасту.

Варіант 4. Грибний суп з вермішеллю в мультиварці

Крім грибів і вермішелі до складу супу входить м’ясо курки, що робить блюдо ситніше, більш поживні. Відмінний варіант, щоб швидко і ситно пообідати всією сім’єю.

Складові:

  • підберезники – 8 шт .;
  • 420 г курячих крил;
  • 315 г картоплі;
  • 120 г цибулі;
  • 120 г моркви;
  • жменю вермішелі;
  • сіль, перець чорний – по 10 г;
  • петрушка – 6 гілочок.

Як приготувати

Крок 1:

Помиті крила покладіть в мультиварку заздалегідь заповнену водою до потрібної мітки і варіть на режимі «суп», додавши очищену і розрізану на чотири частини цибулину, знімайте утворилася під час варіння піну.

Крок 2:

Чисту картоплю наріжте кубиком.

Крок 3:

Морква гарненько помийте, подрібніть на тертці з дрібними отворами.

Крок 4:

Вийміть з каструлі з крилами цибулю і викладіть картоплю, проваріть 12 хвилин.

Крок 5:

Викладіть гриби і варіть ще 15 хвилин.

Крок 6:

За кілька хвилин до кінця варіння закиньте морква, варіть ще 10 хвилин.

Крок 7:

Всипте вермішель із зеленню і проваріть до розм’якшення вермішелі.

Крок 8:

Блюдо підсолити і залиште на режимі «підігрів» на деякий час, щоб настоявся.

Крок 9:

Розливайте по тарілках, покладіть в кожну по одній столовій ложці сметани.

Моркву і цибулю за бажанням можете обсмажити окремо і додати в мультиварку разом з вермішеллю і зеленню. Такий суп можна приготувати з вечора, настояний він смачніший.

Варіант 5. Грибний суп з вермішеллю і прянощами

Наступний рецепт грибного супу відрізняється особливим ароматом і легким, приємним смаком, так як в нього додаються різні прянощі, а овочі вводяться сирими, що дозволяє готувати страву навіть під час розвантажувальних днів. Незважаючи на повну відсутність масел, він все одно виходить дуже поживним.

Складові:

  • сухі будь-які гриби – 165 г;
  • 70 г вермішелі;
  • 245 г картоплі;
  • по 100 г цибулі і моркви;
  • будь-яка зелень – 5 гілочок;
  • перець чорний, сіль – по 15 г;
  • базилік, орегано, кінза – по 65 р

На бульйон:

  • 1 грудка курки;
  • 2 лаврових листки;
  • щіпка перцю запашного горошком.

покроковий рецепт

Крок 1:

Зваріть курячий бульйон: грудку промийте, покладіть в невелику металеву ємність, заздалегідь заповнену водою до половини обсягу, і варіть спочатку на сильному вогні, потім приберіть піну, відрегулюйте вогонь до самого маленького і варіть 20 хвилин з додаванням лаврового листя і запашного перцю. Грудку вийміть, бульйон процідіть.

Крок 2:

Сухі гриби промийте, залийте водою і залиште для набухання на 60 хвилин.

Крок 3:

З грибів злийте воду, викладіть в бульйон, варіть близько 60 хвилин.

Крок 4:

Очистіть всі овочі, наріжте картоплю смужками, морква – на тертці з дрібними отворами, цибулину – дрібним квадратиком.

Крок 5:

До грибів додайте картоплю, посоліть і варіть трохи менше півгодини.

Крок 6:

Додайте моркву, цибулю, вермішель і проваріть 15 хвилин, часто помішуючи.

Крок 7:

Помиту зелень подрібніть і всипте в суп одночасно з базиліком, орегано і кінзою, посоліть, поперчіть і проваріть чотири хвилини. Залиште трохи зелені на подачу.

Крок 8:

Зніміть з плити і дайте супу трохи настоятися.

Крок 9:

Розлийте по тарілках, посипте зеленню, в кожну покладіть невелику кількість сметани.

А для більш швидкого приготування можете зварити суп на воді, теж вийде ароматно, смачно і ситно.