Грибний суп з варених грибів

Класичний рецепт грибного супу з зварених грибів з картоплею

Як зрозуміти назву супу, адже гриби в ньому, в будь-якому випадку, варяться? Ми зібрали рецепти, за якими, при підготовці грибочків, обсмажувати їх не потрібно. Як наслідок зменшується кількість жирів, суп стає легше, майже не втрачаючи ситності. Решта набір продуктів майже стандартний – супові овочі, картопля або макаронні вироби. Основним будемо вважати суп, приготований за простим рецептом, без м’яса.

Складові:

  • сухі гриби – 60 гр .;
  • чверть кілограма картоплі;
  • велика морквина;
  • ложка солодковершкового масла і стільки ж борошна;
  • середнього розміру цибулина;
  • питна вода – трохи менше двох літрів.

Покроковий рецепт класичного грибного супу з варених грибів

Крок 1:

Підготуємо сушені гриби. Ретельно промивши, викладаємо їх в невелику ємність і на півгодини заливаємо гарячою водою.

Крок 2:

Викладаємо розм’яклі грибочки з води в каструлю. Долив трохи менше двох літрів чистої води, включаємо інтенсивний нагрів. Дочекавшись інтенсивного кипіння, виставляємо вогонь нижче середнього і залишаємо варити під кришкою.

Крок 3:

Проваривши чверть години, дістаємо гриби. Трохи остудивши, нарізаємо дрібними скибочками або соломкою і опускаємо назад в каструлю. Одночасно з грибами, додаємо тонкі картопляні брусочки.

Крок 4:

Одночасно ставимо на середній вогонь товстостінну сковороду і викладаємо в неї скибочку масла. Як тільки він розтане, додаємо шінкованной цибулю і пасеруємо, поки скибочки не втратять матовий відтінок.

Крок 5:

Опускаємо дрібно потерту моркву. Ретельно перемішуючи, продовжуємо готувати овочі на малому вогні до золотистого.

Крок 6:

Присипаємо овочеву обсмажування борошном і, безперервно розмішуючи, прогріваємо густий соус протягом трьох хвилин.

Крок 7:

Перекладаємо гарячу пассеровку в каструлю. За своїм смаком підсолити, проварюємо грибний суп ще хвилин п’ять, до повної готовності картоплі. Вимкнувши, даємо настоятися страві до чверті години.

Швидкий рецепт грибного супу з зварених грибів з вермішеллю

Додамо до класичною рецептурою вермішель, а економію часу отримаємо за рахунок використання свіжих грибів. Макаронна «павутинка» – не кращий вибір, варто пожертвувати пару хвилин, але використовувати звичайну яєчну вермішель.

Складові:

  • дві великих картоплини;
  • 150 гр. свіжих печериць;
  • невелика цибулина і така ж морквина;
  • велика жменя дрібної вермішелі;
  • три ложки неароматно масла.

Як швидко приготувати грибний суп із зварених грибів з вермішеллю

Крок 1:

Швидко і ретельно промиваємо печериці проточною водою. Нарізавши пластинками, опускаємо в каструлю, наповнену півтора літрами води. Включивши інтенсивний вогонь, доводимо до кипіння, далі варимо при помірному нагріванні.

Крок 2:

Счистив шкірку, обполіскувати картопляні бульби водою. Нарізавши невеликими тонкими брусочками, опускаємо в каструлю через чверть години після грибів.

Крок 3:

На рослинному маслі пасеруємо до прозорості дрібно порізану цибулю. Додаємо дрібно натерту моркву і продовжуємо обсмажувати, поки пассеровка НЕ ??придбає приємну золотисту.

Крок 4:

Коли картопляні брусочки стануть м’якими, засипаємо вермішель і відразу заправляємо суп пасерованими овочами. Додавши сіль, проварюємо на слабкому вогні, стежачи за готовністю макаронних виробів.

Ситний томатний грибний суп із зварених грибів з фаршем

Дуже насичений і красивий суп, прикрасьте його великими листками петрушки, подайте на серветці, підсушений в тостері, грубий хліб. Ще більше прикрасять блюдо вузькі скибочки різнобарвного солодкого перцю і рубаний зелений лук. Чи не кладіть цих продуктів дуже багато – основа смаку повинна бути грибний, а суп і так виходить досить густим.

Складові:

  • два помідори;
  • 75 гр. моркви;
  • невелика цибулина;
  • 200 грамів лісових грибів або дрібних шампіньйонів;
  • три ложки високоочищеного соняшникової олії;
  • картопля – 300 гр .;
  • 350 гр. будь-якого густого фаршу.

Як приготувати

Крок 1:

Ретельно промивши, відварюємо гриби. Лісові слід готувати до сорока хвилин, печериці зваряться майже вдвічі швидше, 25 хвилин для них досить. Перекладаємо зварені гриби на друшляк.

Крок 2:

Морквину трьом в дрібну тертку, дрібненько ріжемо цибулину.

Крок 3:

У товстостінній сковороді прогреваем дві повні ложки масла. Кладемо фарш і обсмажуємо, роздавлюючи великі грудки виделкою, протягом семи хвилин.

Крок 4:

Додаємо до м’яса цибулю і моркву, час від часу помішуючи, обсмажуємо все разом протягом п’яти хвилин.

Крок 5:

Наповнюємо, недоливу на третину, дволітрову каструлю водою. Довівши до закипання, кладемо обсмажену з овочами фарш, картоплю і гриби. Варимо суп на малому вогні, стежачи за готовністю картоплі.

Крок 6:

Знявши з помідорів шкірку, ріжемо томати дрібними скибочками в розігрітий сухий сотейник. Тушкуємо близько п’яти хвилин, поки помідори не дадуть сік. Перетираємо масу через рідке сито.

Крок 7:

Виливаємо приготоване томатне пюре в каструлю, коли картопляні скибочки стануть м’якими, подсаливаем. Довівши до кипіння, знімаємо грибний суп з плити.

Пісний грибний суп із зварених грибів з консервованою квасолею

Суп з різних видів грибів, частина з них свіжі, тепличні, а решта дикорослі, сушені. Лісові грибочки можна і навіть бажано вибрати кількох сортів, буквально по парі капелюшків кожного сорту.

Складові:

  • дві невеликих цибулини;
  • чотири ложки кукурудзяного борошна;
  • консервована біла квасоля – баночка об’ємом 450 мілілітрів;
  • триста грамів грибів – 250 печериць, і 50 – лісових;
  • масло, соняшникову – неповна ложка.

покроковий рецепт

Крок 1:

Приготування страв із сушених грибів може тривати довше, ніж зі свіжих. Їх обов’язково потрібно добре розмочити. Для цього промиті гриби укладаємо в миску і повністю покриваємо окропом. Витримавши до години, промиваємо повторно і тільки після цього ставимо варити, заливши півтора літрами відфільтрованої води. Готуємо півгодини.

Крок 2:

Дрібненько шаткуємо цибулю. Виклавши скибочки в сковороду, підливати масло, ставимо пасерувати на повільному вогні. Перемішуємо, чекаючи, коли цибуля втратить матовість.

Крок 3:

Посипаємо пасеровану цибулю кукурудзяним борошном і, безперервно перемішуючи, продовжуємо обсмажувати протягом п’яти хвилин.

Крок 4:

Виймаємо з каструлі гриби і, перекрутивши на м’ясорубці, опускаємо їх назад в киплячий грибний відвар.

Крок 5:

Після грибів, викладаємо в суп борошняну обсмажування і консервовану квасолю, подсаливаем. Коли знову закипить, проварюємо на мінімумі вогню п’ять хвилин, вимикаємо.

Рецепт грибного супу з варених грибів з картопляними галушками і гречкою для мультиварки

Гречані супи ароматні і незвичайні, а поєднання цієї крупи з грибами створює зовсім вже незаяложений аромат і смак. Рецепт, взятий за основу, передбачає приготування на основі бульйону з дичини, але оскільки такий продукт доступний далеко не всім, замінити його можна курячим.

Складові:

  • три великих бульби картоплі;
  • чверть кілограма свіжих печериць;
  • велика солодка морквина;
  • 120 гр. гречки;
  • ріпчаста цибулина;
  • велике свіже яйце;
  • 60 гр. борошна;
  • дві ложки кукурудзяної олії.

Як приготувати

Суп можна приготувати на бульйоні або просто воді. Для бульйону краще всього взяти курячу грудку. Щоб отримати два літри основи, слід взяти 400 гр. курячого філе. Бульйон можна зварити в каструлі або мультиварці перед приготуванням супу або заздалегідь.

Крок 1:

Очищені картоплини відварюємо до готовності, злегка підсолити воду. Злив рідина повністю, розминаємо в пюре.

Крок 2:

Обмиваємо печериці, ріжемо тонкими пластинками. Очищену моркву трьом теркою з дрібними осередками, цибулину шаткуємо невеликими скибочками.

Крок 3:

Включаємо мультиварку, встановивши програму смаження. Наливаємо в чашу масло і відразу викладаємо в неї цибулю і моркву. Прикривши кришку, обсмажуємо, періодично помішуючи, до закінчення встановленого режиму.

Крок 4:

Перебираємо і ретельно промиваємо гречку. Підігріваємо на плиті заздалегідь зварений бульйон.

Крок 5:

Викладаємо до овочів гриби, наливаємо бульйон або гарячу, майже киплячу, воду. Солимо, кладемо гречану крупу.

Крок 6:

Щільно закривши кришку, переводимо мультиварку на опцію «Суп». Встановивши на таймері час 60 хвилин, запускаємо процес.

Крок 7:

У тепле картопляне пюре розбиваємо яйце. Ретельно перемішуючи, вводимо борошно.

Крок 8:

Через півгодини після запуску програми відкриваємо кришку і, зачерпує змоченою у воді ложечкою, опускаємо в суп картопляне тісто.

Крок 9:

Проваривши галушки десять хвилин, опускаємо в чашу, розібрану по волокнам грудку. Цей крок для тих, хто готує суп на бульйоні.

Крок 10:

Відкоригувавши смак сіллю, додаємо подрібнену петрушку. Ми залишаємо грибний суп до закінчення програми при закритій кришці.