Грибний суп з сиром

Грибний суп з сиром – класичний рецепт

Рідкісний людина відмовиться від наваристого і ароматного грибного супчика з сиром. Щоб приготувати його на обід, не потрібні дорогі продукти, і часу це займе зовсім небагато.

У цю страву можна додавати гриби в будь-якому вигляді: свіжі, сушені, мариновані або солоні. В залежності від уподобань, використовуються печериці, опеньки, гливи, лисички та інші різновиди «лісового м’яса».

У процесі приготування знадобляться:

  • 0,55-0,6 кг грибів;
  • 3-4 картоплі;
  • 3-4 л очищеної води;
  • цибулина;
  • морквина;
  • плавлений сирок;
  • зелень;
  • сіль і відповідні приправи;
  • пісний жир для обсмажування.

Покроковий рецепт грибного супу з сиром

Крок 1:

Чистимо картоплю, ріжемо квадратиками або довгими скибочками, кидаємо в окріп і варимо, додавши сіль і приправи.

Крок 2:

Займаємося грибами. Якщо цей продукт використовується в маринованому або солоному вигляді, його потрібно відцідити від рідини, попередньо спробувавши на смак. Можливо, опеньки або печериці виявляться занадто солоними і гострими, і їх потрібно промити. Якщо ж грибочки використовуються в сушеному вигляді, їх замочують у холодній воді на чверть години, перш ніж відправити в каструлю. А свіже «лісове м’ясо» буде потрібно вимити, порізати і трохи обсмажити.

Крок 3:

Готуємо зажарку. Для цього очищаємо цибулину і морквину, споліскуємо, подрібнюємо і припускаємо на пісному жирі. Якщо для приготування супу використовуються свіжі грибочки, їх кладемо сюди ж.

Крок 4:

Коли картопля буде готовий, відправляємо в каструлю гриби, зажарку і плавлений сирок. Останній можна попередньо настругати на крупній тертці, щоб він швидше розчинився в гарячої рідини.

Крок 5:

Коли сир повністю розплавиться і супчик стане однорідним, видаляємо ємність з плити і даємо страві настоятися деякий час.

Готовий грибний суп з сиром розливаємо по тарілках, посипаємо рубаною зеленню і подаємо з сухарями, грінками або хлібом.

Швидкий рецепт грибного супу з сиром

Коли потрібно приготувати грибний супчик з сиром швидко, краще додати в нього локшину або макарони- «павутину», яка варяться значно швидше картоплі.

Для створення страви потрібні:

  • 450-550 г грибів;
  • цибулинка;
  • морквина;
  • 250 г макаронних виробів;
  • плавлений сир;
  • зелень;
  • сіль і приправи;
  • пісний жир.

Як швидко приготувати грибний суп з сиром

Крок 1:

Перемиваємо грибочки, при необхідності нашінковиваем їх ножем, якщо вони занадто великі, і відправляємо варитися в приправленою сіллю і спеціями воді.

Крок 2:

Робимо зажарку. Очищаємо цибулину, морковочку, подрібнюємо овочі та пріжаріваем на до м’якості.

Крок 3:

Вводимо в суп подрібнений плавлений сир, зажарку, макаронні вироби і варимо ще деякий час. Головне, не перетримати блюдо на вогні, оскільки локшина або «павутинки» разварятся, чому їжа придбає неприємний смак і буде вельми непривабливо виглядати.

Готову страву наливаємо в тарілки, присипаємо рубаним кропом або петрушкою і подаємо на стіл.

Грибний суп з пшеничного крупою і сиром

Щоб зробити грибний супчик з сиром більш насиченим і поживним, можна додати в нього цільну або роздроблену пшеницю.

Для створення страви знадобляться:

  • 400-450 г грибів;
  • 100 г пшеничних зерен або «дробленки»;
  • цибулина;
  • морквина;
  • плавлений сирок;
  • зелень; сіль і приправи;
  • пісний жир.

Як приготувати

Крок 1:

Вимиваємо пшеницю під сильним напором, укладаємо в миску і заливаємо водою на чверть години, після чого відправляємо зерна варитися, підсолити і присипавши спеціями.

Крок 2:

Промиваємо під краном грибочки, лушпиння головку і морква.

Крок 3:

Нарізаємо гриби часточками, цибулю дрібно шаткуємо, а морквину стругати на тертці, після чого відправляємо суміш в сковороду з розігрітим жиром і пасеруємо.

Крок 4:

Коли пшениця звариться, додаємо в каструлю плавлений сир, а через деякий час закладаємо грибну зажарку і кип’ятимо блюдо ще недовго.

Крок 5:

Незадовго до готовності вводимо подрібнену зелень, а потім видаляємо каструлю з конфорки.

Для приготування цієї страви допустимо використовувати не тільки пшеницю, а й рис, гречку, перловку, пшоно або роздроблену кукурудзу. Все залежить від смакових уподобань господині і продуктів, які є в будинку.

Грибний суп-пюре з сиром, томатами і куркою

Коли у господині достатньо часу на підготовку, і є бажання побалувати домашніх смачним і оригінальним блюдом, можна приготувати супчик-пюре на грибний основі з тертим сиром, помідорами і куркою.

Для створення такого блюда необхідні:

  • 350-450 г курятини;
  • 350 г грибів;
  • 250 г картоплі;
  • цибулина;
  • морквина;
  • кілька часточок часничку;
  • 3-4 соковитих помідорів або готове томатне пюре;
  • твердий сирок; базилік або кінза;
  • сіль і приправи;
  • рослинний жир.

покроковий рецепт

Крок 1:

Моєму курку і відправляємо відварюватися в підсоленій воді, насипавши спеції. Коли рідина закипить, м’ясо почне виділяти рясну піну. Її потрібно знімати, в іншому випадку це зіпсує смак і зовнішній вигляд супчика.

Крок 2:

Відчищаємо картопляні бульби, миємо й ріжемо часточками, після чого відправляємо їх в каструлю, а готову курку витягаємо і даємо їй охолонути.

Крок 3:

Промиваємо гриби, при необхідності подрібнюємо їх ножем, а якщо вони не дуже великі, додаємо в каструлю цілком і варимо разом з картоплею.

Крок 4:

Заготовляємо зажарку. Подрібнюємо промиту цибулину, морквину і часникові часточки і відправляємо пасеровану в сковорідці.

Крок 5:

Знімаємо шкірку з ошпарені окропом помідорів, подрібнюємо їх на тертці і додаємо в зажарку.

Крок 6:

Коли гриби зваряться, вводимо овочеву суміш в каструлю, кип’ятимо недовго і прибираємо супчик з вогню, щоб він трохи охолов.

Крок 7:

Переливаємо вміст каструльки в чашу блендера, перебиваємо його в пюре і повертаємо в ємність для варіння, ставимо на повільний вогонь, а при появі перших бульбашок знімаємо з конфорки.

Готовий грибний супчик-пюре розливаємо по тарілках, посипаємо тертим сиром, зеленню, кладемо розібрану на волокна курку і ставимо на стіл.

Грибний суп з сиром і цибулею в горщиках

Серед сучасних господинь дуже популярні супи, приготовлені в духовці. Таке блюдо виходить смачним і надзвичайно ніжним, крім того, не вимагає постійного контролю за процесом. Досить підготувати всі інгредієнти, а потім укласти їх в горщик і помістити в духову відсік, і через деякий кількість часу дістати готову страву.

Складові:

  • свіжі гриби з розрахунку то 150 г на порцію;
  • великі цибулини за кількістю горщиків;
  • вершкове масло;
  • сир твердий різновиди;
  • шматки батона по 2 штуки в кожну ємність;
  • сіль і приправи;
  • вода або м’ясний бульйон.

Як приготувати

Крок 1:

Розтоплюємо в сковорідці шматок вершкового масла і засмажуємо з обох сторін шматочки білого батона.

Крок 2:

Очищаємо гриби і цибулю і моєму їх в проточній воді.

Крок 3:

Строган грибочки часточками, а цибулини нарізаємо півкільцями і відправляємо пасеровану в ту ж сковороду, де смажився хліб, при необхідності додавши ще маслечка.

Крок 4:

Коли компоненти стануть м’якими, вливаємо в сковороду воду або м’ясний бульйон, солимо, посипаємо спеціями і доводимо до закипання, а потім видаляємо з вогню.

Крок 5:

Приступаємо до закладання продуктів. Спочатку на дно кожного горщика кладемо шматок білого батона, зверху поміщаємо лук і гриби, в разі потреби доливаємо ще трохи бульйону або водички, після чого укладаємо другий шматок смаженого хліба і посипаємо порцію подрібненим в стружку сиром.

Оскільки всі складові закладаються в ємності вже в готовому вигляді, грибний супчик з сиром і цибулею не потрібно довго тримати в духовці. Його можна виймати і ставити на стіл відразу ж після того, як «присипка» розплавиться.

Взявши за основу наведені рецепти, можна вносити в них свої корективи відповідно до особистих переваг, і готувати грибний супчик на основі м’ясного, овочевого або рибного бульйону, додаючи різні компоненти.