Грибний суп з свіжих грибів

Грибний суп з свіжих грибів з картоплею – класичний рецепт

Смак супу багато в чому залежить від сорту грибів. Безперечно, смачніше супчика, ніж з білих грибів, годі й шукати. Боровики дають насичений аромат бульйону, який не потрібно присмачувати приправами і спеціями. Рецепт класичного грибного супу з картоплею універсальний і простий. Скориставшись ним можна готувати з будь-яких свіжих грибів, і не тільки лісових. Згодяться свіжі шампіньйони і гливи, доступні цілий рік.

Складові:

  • свіжі гриби – 400 гр .;
  • дві великих картоплини;
  • 30 гр. вершкового «Традиційного» масла;
  • половинка невеликої морквини;
  • маленька цибулина;
  • 5 гр. свіжого кропу або петрушки.

Покроковий рецепт грибного супу з свіжих грибів з картоплею

Крок 1:

Зачищаємо ніжки і капелюшки грибів від бруду, промиваємо. Нарізавши пластинками, закладаємо в каструлю, заливши двома літрами води.

Крок 2:

Розміщуємо на інтенсивний вогонь. Чекаючи кипіння, систематично збираємо піну. Потім злегка знижуємо температуру, і залишаємо варити, прикривши кришкою.

Крок 3:

Очистивши картоплю, ретельно обмиваємо бульби. Нарізавши тонкими невеликими брусочками, опускаємо картоплю в грибний відвар через чверть години після закипання.

Крок 4:

Подрібнивши на середній тертці моркву, дрібно нашаткувати цибулю, готуємо обсмажування. Для цього викладаємо в сковороду скибочку масло і повністю розтоплюємо на малому вогні. Спочатку в сковороді злегка підсмажуємо цибулю, потім додаємо в пассеровку морква. Тушкуємо овочі, систематично перемішуючи до появи золотистого відтінку.

Крок 5:

Викладаємо обсмажування в каструлю до практично готової картоплі і продовжуємо готувати, не даючи інтенсивно кипіти, до повного її розм’якшення. В кінці присаливаем суп по своєму смаку, заправляємо молоденькою зеленню. Відставляємо з плити, потім ще хвилину.

Швидкий рецепт смачного грибного супу з свіжих грибів з вином і вершками

Суп на свіжих грибах готується цілком швидко, але якщо потрібно заощадити ще трохи часу, можна виключити картоплю. Вершки і молоко зроблять його ніжним, а вино додасть пікантності. З даної кількості продуктів вийде чотири порції ситного низькокалорійного грибного супу.

Складові:

  • молоді, не розкрилися печериці – 200 гр .;
  • півсклянки молока;
  • 200 мл низькопроцентних вершків;
  • третину склянки подрібненого свіжого кропу;
  • мускатний горіх;
  • 200 мл сухого вина, з білого винограду;
  • часник;
  • три цибулинки;
  • 150 мл відфільтрованої питної води;
  • чверть склянки олії;
  • білі сухарики, без смакових добавок.

Як швидко приготувати грибний суп зі свіжих грибів

Буде потрібно каструля з багатошаровим дном. При відсутності такого посуду можна обійтися невеликим казанком. Емальовані і тонкостінні алюмінієві каструлі не підійдуть, обсмажування в них швидко підгорить.

Крок 1:

Два часниковий зубчики і печериці нарізаємо тонко, пластинами. Цибулю нарізаємо невеликими скибочками або четвертинками кілець.

Крок 2:

Розігрів трохи масла, спочатку підсмажуємо на ньому цибулю з часником. Розмішуємо часто, намагаючись не давати цибулі зарум’яниться.

Крок 3:

Як тільки цибульні скибочки придбають приємний золотистий відтінок, додаємо гриби. Підсолити, щедро посипаємо перцем, додаємо невелику дрібку мускатного горіха, перемішуємо.

Крок 4:

Через хвилину після грибів вливаємо вино, чекаємо, коли закипить. Підлив гарячу воду (150 мл), накриваємо кришкою і продовжуємо готувати при незначному кипінні чверть години.

Крок 5:

Тонкою цівкою вливаємо в суп змішані з молоком вершки і, довівши до закипання, знімаємо з плити. Додавши кріп, пробуємо на смак, при необхідності присаливаем.

Подаємо грибний суп гарячим, доповнюючи порції ароматного першого страви сухариками.

Ніжний грибний суп зі свіжих грибів (суп-пюре)

Супи в вигляді пюре немов створені для любителів грибних ароматів. Неважливо, які гриби використані, блюдо в будь-якому випадку вийде настільки насиченим, що встояти буде непросто. Зверніть увагу, що вершкове масло повинно бути виключно натуральним і з високим вмістом жиру.

Складові:

  • печериці свіжі – 700 гр .;
  • стакан 12-процентних вершків;
  • кілограм картоплі;
  • велика луковая головка;
  • півтора літра води;
  • перець білий і чорний – по невеликій пучку;
  • третину пачки «Фермерського» масла;
  • цукор.

Як приготувати

Крок 1:

Розміщуємо на малий вогонь товстостінну каструлю і відразу викладаємо в неї вершкове масло. Розтопивши, додаємо дрібно порубаний лук. Пасеруємо скибочки, перемішуючи, поки вони не стануть прозорими. Сильної обсмажування не потрібно, від цибулі потрібен тільки аромат.

Крок 2:

Промиваємо печериці. Добре обсушити, ріжемо невеликими скибочками прямо над каструлею. Обов’язково залиште два невеликих грибочки, їх потрібно буде нарізати на пластинки і тимчасово відкласти.

Крок 3:

Тушкуємо гриби з цибулею до п’яти хвилин, додаємо невеликі скибочки картоплі і заливаємо окропом. Довівши до закипання, варимо при помірному вогні до готовності картоплі.

Крок 4:

У сковороді, підлив трішки олії, до рум’яності пріжаріваем раніше відкладені пластинки шампіньйонів.

Крок 5:

Коли картопля стане м’яким, перемішуючи, помалу вводимо в суп вершки. Присолюємо, додаємо чорний і білий перець, для посилення смаку підсипає пучку цукру. Доводимо до закипання і відразу отставляем. Чи не кип’ятимо!

Крок 6:

Перебиваємо готовий грибний суп блендером до однорідності. Розливаємо по тарілках і кожну порцію доповнюємо підрум’яненими пластинками грибів.

Не рекомендується готувати суп-пюре в великих кількостях, бажано варити на один раз. Суп виходить густим і при розігріві може підгоріти.

Грибний суп з свіжих грибів з м’ясним фаршем – «Ракета»

Незвичайна назва для першої страви, але як точно підмічено. Суп готується швидко, з’їдається просто блискавично. Підійдуть будь-які свіжі гриби, можна використовувати і заморожені. Фарш бажано брати домашній, по рецептурі потрібно змішаний м’ясний, але підійде і густий курячий фарш.

Складові:

  • змішаний домашній фарш – 400 гр .;
  • 150 грамів свіжих грибів;
  • головка цибулі;
  • три невеликі картоплини;
  • 100 гр. вершкового сиру;
  • свіжа петрушка, кріп;
  • 50 грамів вершкового «Селянського» масла;
  • часник;
  • суміш спецій «Прованські трави» – за смаком;
  • невелика пучку меленого коріандру;
  • два невеликих лаврових листки.

покроковий рецепт

Крок 1:

Очистивши від бруду і ретельно промивши, ріжемо гриби довільно: великими пластинками, невеликими скибочками або локшиною. Дрібненько шаткуємо цибулину.

Крок 2:

На одну з конфорок ставимо сковороду і опускаємо в неї вершкове масло. Паралельно поміщаємо на інтенсивний вогонь трилітрову, неповну каструлю води.

Крок 3:

У сковороду до розтопленого масла викладаємо цибулю. Обсмаживши до прозорості, додаємо м’ясний фарш і гриби. Приправивши спеціями, злегка присолюємо. Періодично перемішуючи і добре розминаючи шматочки м’яса, готуємо до напівготовності фаршу.

Крок 4:

Викладаємо обсмажування зі сковороди в киплячу воду, знижуємо нагрів.

Крок 5:

Очищений і розрізаний навпіл картопля, обполіскувати водою і натираємо на крупній тертці. Це потрібно робити по готовності обсмаження, якщо натерти раніше, картопля може потемніти.

Крок 6:

Викладаємо в каструлю вершковий сир і починаємо помішувати. Як тільки сир повністю розійдеться, додаємо тертий картопля. Готуємо на невеликому вогні, стежачи за розм’якшенням картоплі, приблизно чверть години.

Крок 7:

За хвилину до готовності, закладаємо в суп лаврові листи, додаємо дрібно покришений зелень. Знявши з плити, витримуємо при закритій кришці десять хвилин.

Подається суп в гарячому вигляді. Перш ніж налити в тарілку, видавіть в неї через прес невеликий зубочек часнику. Дрібно нарізана петрушка подається в окремому посуді.

Пісний грибний суп зі свіжих грибів з квасолею і часниковими галушками

Складну назву, безліч продуктів, а насправді рецепт дуже простий. У всякому разі, суп, вийшов в результаті, буде цілком гідний витраченого на нього часу. Якість картоплі і квасолі не менш важливо, ніж аромат грибів. Використовуйте тільки м’яку «цукрову» квасоля в білому соусі, томатний, хоч і виглядає апетитно, для цього супу не підійде.

Складові:

  • свіжі гриби – 120 гр .;
  • невелика солодка морквина;
  • чверть кілограма картоплі;
  • невелика цибулина;
  • часник;
  • дві ложки соєвого концентрату і стільки ж рафінованої олії;
  • 1,2 літра води;
  • третину півлітрової банки консервованої квасолі.
  • для галушок
  • невеликий зубок часнику;
  • 30 мл води;
  • пшеничне борошно – 60 гр .;
  • ложечка рафінованої олії.

Як приготувати

Крок 1:

Овочі оглядаємо, прибираємо зіпсовані, очищаємо від шкірки і лушпиння, а гриби від бруду. Обполіскуємо все добре під струменем проточної води, після чого обсушуємо.

Крок 2:

Гриби ріжемо невеликими скибочками або пластинками і, склавши в миску, тимчасово отставляем в сторону. Бульби картоплі нарізаємо тоненькими брусочками, заливаємо холодною водою.

Крок 3:

Дрібненько нашаткувати цибулю, прямо до нього нарізаємо дрібненькими кубиками морквину, перекладаємо в сковороду з маслом. Регулярно перемішуючи, швидко пріжаріваем.

Крок 3:

Підливаємо до овочів соєвий соус. Додаємо, ложечку рубленого часнику, викладаємо гриби. Накривши нещільно кришкою, тушкуємо до п’яти хвилин.

Крок 4:

Готуємо галушки. Виливши в невелику мисочку воду, розчиняємо в ній невелику дрібку солі. Додавши масла, розчавлює туди ж часник, добре перемішуємо. Поступово вмішуючи борошно, готуємо м’яке, трохи липке тісто, відразу скачуємо його в джгут, довжиною близько тридцяти сантиметрів і розрізаємо на маленькі шматочки.

Крок 5:

Викладаємо вміст сковороди в киплячу воду. Додаємо картоплю і проварюємо після повторного закипання до м’якості. Виклавши в каструлю квасоля, доводимо суп до готовності – повільно Томім ще хвилин десять.

Крок 6:

Опускаємо в грибний суп часникові галушки, проварюємо при закритій кришці п’ять хвилин. Знявши пробу на сіль, прибираємо каструлю з плити, даємо настоятися близько чверті години.