Грибний суп з сушених грибів

Варіант 1. Грибний суп із сушених грибів – класичний рецепт

Термін зберігання свіжих грибів обмежений, тому на зиму їх заморожують або сушать. Продукт зберігають в полотняному або паперовому мішечку. Щоб приготувати смачний наваристий суп, сушені гриби замочують на ніч у холодній воді.

Складові:

  • сушені гриби – 100 г;
  • прянощі за смаком;
  • вода питна – два літри;
  • сметана;
  • картопля – шість шт .;
  • сіль;
  • одна невелика морква;
  • мелений перець;
  • борошно – 60 г;
  • рафінована олія – ??60 мл;
  • цибулина.

Покроковий рецепт грибного супу з сухих грибів

Крок 1:

Сушені гриби замочити в холодній воді з вечора. Якщо часу на це немає, залийте їх окропом і залиште на півгодини. Злийте грибний настій. Гриби обсушити і дрібно поріжте.

Крок 2:

Поставте на середній вогонь каструлю з водою і доведіть до закипання. Гриби викладіть в киплячу воду. Варіть на помірному вогні годину.

Крок 3:

Очищену моркву і цибулину помийте. Цибулину порубати дрібними кубиками. Наріжте моркву тоненькою соломкою. Пасеруйте подрібнену цибулю на помірному вогні до прозорості. Додайте соломку моркви і продовжуйте обсмажувати, помішуючи, поки вона не стане м’якою. Тепер всипте борошно, розмішайте і смажте три хвилини. Влийте дві ложки бульйону, покладіть лавровий лист і горошини перцю.

Крок 4:

Викладіть очищену і дрібно нарізану картоплю в каструлю з грибами. Продовжуйте варити до готовності овоча. У суп викладіть обсмажені овочі і варіть десять хвилин, поперчити і посолити. Подавайте з зеленню і сметаною.

Найсмачніший суп виходить із сушених білих грибів. Вимочені гриби потрібно віджати і нарізати невеликими шматочками. Смак супу вийде цікавіше, якщо зварити його з кількох видів грибів.

Варіант 2. Швидкий рецепт грибного супу з сушених грибів

Блюдо виходить неймовірно ароматним і смачним. Мультиварка дозволяє приготувати цей суп так, як готували його наші бабусі в російських печах. Крім того, цей спосіб не вимагає постійної присутності на кухні. Досить закласти всі інгредієнти в прилад і запустити потрібну програму.

Складові:

  • гриби сушені – 50 г;
  • 1,5 л фільтрованої води;
  • ріпчаста цибуля – одна шт .;
  • сметана;
  • одна морквина;
  • 10 г зелені;
  • п’ять картоплин;
  • мелений перець;
  • 40 г масла слив .;
  • сіль;
  • два лаврові листки.

Як швидко приготувати грибний суп з сухих грибів

Крок 1:

Промийте сушені гриби і замочіть їх у теплій воді на годину. Всі овочі очистіть і помийте. Подрібніть картопля невеликими скибочками. Дрібно покришите цибулю. Морквину натріть на тертці з дрібними отворами.

Крок 2:

У каструлю мультиварки викладіть вершкове масло. Запустіть програму «жарка». Час виставите на 15 хвилин. Коли воно розтопиться, додайте подрібнену цибулю. Пасеруйте овоч, регулярно помішуючи, до прозорості. Потім викладіть терту моркву і продовжуйте смажити до закінчення часу програми.

Крок 3:

У ємність приладу викладіть замочені гриби разом з настоєм, подрібнений картопля, приправте сіллю і перцем, покладіть лавровий лист. Влийте питну воду і розмішайте. Закрийте кришку і увімкніть режим «суп» на годину.

Заклавши всі інгредієнти в прилад, можете займатися своїми справами. Суп не втече і не пригорить. Крім того, ви можете це зробити заздалегідь, включити відкладений старт і на обід у вас буде гарячий, поживний суп.

Варіант 3. Грибний суп із сушених грибів з сиром

Грибний сир з сиром – наваристий перша страва з приємним вершковим смаком. Для приготування використовують плавлений або м’який вершковий сир в лоточках. Головна умова – сир повинен бути високої якості.

Складові:

  • 100 г грибів сушених;
  • перець горошком чорний;
  • півкілограма картоплі;
  • два лаврові листки;
  • дві головки цибулі ріпчастої;
  • сіль;
  • одна морква;
  • перець мелений;
  • дві пачки плавленого сиру;
  • 30 г масла слив.

Як приготувати

Крок 1:

Сушені гриби з вечора помийте, замочіть на ніч в чистій воді. На наступний день ще раз промийте гриби, поріжте невеликими шматочками. Закип’ятіть воду в каструлі на середньому вогні. У воду, коли вона закипить, викладіть гриби і готуйте хвилин 20.

Крок 2:

Цибулину і моркву почистіть, вимийте. Овочі покришите дрібними кубиками. Вершкове масло розтопіть в сковорідці і обсмажте в ній овочі до м’якості.

Крок 3:

Очищений, промитий і нарізаний дрібними шматочками картопля покладіть в каструлю з грибами. Розмішайте і варіть ще півгодини. Тепер додайте обсмажені овочі.

Крок 4:

Через 15 хвилин введіть в суп плавлені сирки, подрібнивши їх на тертці, або нарізавши невеликими шматочками. Безперервно перемішуйте, поки сир не розчиниться повністю. Посоліть, додайте горошини перцю і лавровий лист. Зніміть каструлю з вогню, прикрийте її кришкою і настоюйте десять хвилин.

Суп вийде смачніше, якщо додати в нього м’який вершковий сир високої якості. У тарілку при подачі можете додати дрібно нарізаний часник або зелень.

Варіант 4. Грибний суп з сухих грибів з локшиною

Любителям макаронних виробів сподобається суп із сушених грибів з локшиною. Виходить ароматне і ситне блюдо. Варять суп з покупної або домашньої локшини.

Складові:

  • домашня локшина – 40 г;
  • сушені гриби – 60 г;
  • картопля – 100 г;
  • питна вода – 1 л 700 мл;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • морквина – 100 г;
  • сіль;
  • олія рафінована – 80 мл;
  • мелений чорний перець;
  • по 5 г сушеного кропу і чебрецю.

покроковий рецепт

Крок 1:

Промийте під краном сушені гриби. Викладіть в глибоку чашку, залийте гарячою водою і залиште на дві години. Розігрійте пательню, влийте в неї рафінована олія і викладіть в нього віджаті сушені гриби.

Крок 2:

Цибулю очистіть, дрібно покришите, і додайте до грибів. Розмішайте. Очищену моркву крупно натріть і відправте услід за цибулею в сковороду. Поперчіть і обсмажуйте, помішуючи, хвилин сім.

Крок 3:

Каструлю з питною водою поставте на середній вогонь. Коли вміст почне кипіти, викладіть в неї очищений і нарізаний невеликими шматками картоплю. Варіть до готовності овоча. Приправте сушеної зеленню. Викладіть в суп обсмажені овочі з грибами.

Крок 4:

У киплячий суп додайте локшину, перемішайте і доведіть до закипання. Вогонь вимкніть, прикрийте каструлю кришкою і настоюйте чверть години.

Для домашньої локшини замішують круте тісто на яйцях. Потім його тонко розкочують, притрушують борошном, згортають в рулет і тонко нарізають. Якщо ви використовуєте покупну локшину, вона повинна бути з твердих сортів пшениці.

Варіант 5. Грибний суп з сухих грибів з перловою крупою

Суп із сушених грибів з перловою крупою – корисне перша страва, яка допоможе зігрітися в холодну погоду і наповнить ваш будинок неймовірним грибним ароматом.

Складові:

  • картопля – 250 г;
  • свіжа петрушка;
  • гриби сушені – 100 г;
  • морська сіль;
  • цибуля ріпчаста – одна головка;
  • мелений перець;
  • одна морквина;
  • перлова крупа – 150 г.

Як приготувати

Крок 1:

Сушені гриби промийте, викладіть їх в глибоку піалу і залийте гарячою водою. Вимочуйте їх дві години. Потім грибний настій злийте. Гриби відіжміть і дрібно наріжте. Помістіть в каструлю, залийте питною водою і відправте на плиту.

Крок 2:

Перлову крупу промийте до чистої води і додайте в каструлю до грибів. Почистіть, помийте і покришите якомога дрібніше цибулину. Морквину, очистивши, вимийте і натріть на крупній тертці. Картопля, очистивши і вимивши, покришите середніми шматочками.

Крок 3:

Викладіть цибулю в сковорідку з розігрітою олією і смажте, помішуючи, до прозорості. Потім додайте терту моркву і продовжуйте смажити ще хвилин сім, поки овочі не стануть золотистими.

Крок 4:

Додайте картоплю і овочеву піджарку в каструлю з грибами. З моменту закипання варіть ще 20 хвилин. Вимиту петрушку обсушити і дрібно порубати. Коли картопля стане м’якою, суп приправте перцем і сіллю. Додайте зелень петрушки, зніміть з вогню. Настоюйте півгодини, прикривши кришкою.

Суп звариться швидше, якщо перлову крупу попередньо відварити до готовності. Ви можете використовувати будь-яку зелень на ваш смак.