Грибний суп з плавленим сиром

Грибний суп з плавленим сиром – класичний рецепт

Смачний, ситний з легким вершковим смаком, апетитний суп приємно доповнить будь-який обід. До того ж він легко готується, а результат вас обов’язково порадує. Гриби можна використовувати будь-які. Ми приготуємо традиційний суп з печерицями. Зробимо смачні сухарики, які відмінно доповнюють такий суп.

Складові:

  • п’ятсот грам свіжих печериць;
  • п’ять бульб картоплі;
  • 150 гр моркви;
  • 150 гр цибулі;
  • дві пачки плавленого сиру;
  • 20 мл ростить масла для смаження;
  • 20 гр вершкового масла для смаження;
  • 5 гр сушеного часнику;
  • одна лож солі;
  • половинка десертній лож чорного перцю;
  • два шматочки білого хліба для сендвічів.

Покроковий рецепт грибного супу з плавленим сиром

Крок 1:

Візьміть велику каструлю, заповніть її на три чверті водою і поставте на сильний вогонь.

Крок 2:

Чистимо і моєму картоплю, нарізаємо середніми брусочками, відразу засипаємо в каструлю.

Крок 3:

Моркву чистимо, зрізаємо гірку задню частину, споліскуємо під водою і натираємо на тертці.

Крок 4:

Дві цибулини дрібно порубати ножем, попередньо сполоснувши під крижаною водою.

Крок 5:

Розігріємо сотейник, наллємо трохи рослинного масла, покладемо вершкове і розтопити. Почнемо обсмажувати цибулю, після його розм’якшення додамо моркву. Робимо золотисту красиву зажарку. Постійно помішуйте овочі, щоб вони не підгоріли.

Крок 6:

Печериці промийте, видаліть забруднення і наріжте тонкими пластинами.

Крок 7:

Овочеву зажарку відправляємо в каструлю і починаємо обсмажувати гриби. Додайте трохи масла. Спочатку випаровується вся рідина, а потім вже підрум’янюються грибочки. Теж перемішуйте лопаткою.

Крок 8:

Плавлений сир підійде «Дружба» або «Карат», його нарізаємо невеликими довільними шматочками. Розділіть їх, щоб вони не злиплися. Інакше вони будуть довше розчиняться в бульйоні.

Крок 9:

Обсмажені гриби кладемо в каструлю, подсаливаем бульйон, сипем чорним перцем за смаком. Відразу додаємо шматочки плавленого сиру і розмішуємо до розчинення.

Додайте сушений часник і розмішайте.

Проваріть до готовності картоплі і вимикайте вогонь.

Крок 10:

Хліб нарізаємо квадратиками, кладемо в мисочку. Збризніть оливковим маслом, посипте будь-якими спеціями і розмішайте.

Крок 11:

Кладемо сухарики на деко, розподіляємо по всій поверхні і запікаємо в духовці при 200 з приблизно п’ять хвилин.

Готовий суп подаємо з хлібними сухариками в гарячому вигляді.

Швидкий рецепт грибного супу з плавленим сиром

Ми візьмемо консервовані подрібнені шампіньйони, грінки або сухарики візьміть готові. Так ми заощадимо час. Доповнимо супчик свіжим кропом.

Складові:

  • 350 гр консерв печериць;
  • два плавлених сирка «Дружба»;
  • п’ятдесят грам вершкового масла;
  • три бульби картоплі;
  • одна велика цибулина;
  • 30 гр соняшникової олії;
  • половинка пучка кропу;
  • сіль за смаком.

Як швидко приготувати грибний суп з плавленим сиром

Крок 1:

Почнемо з картоплі, з усіх інгредієнтів, він готується найдовше. Чистимо, миємо й нарізаємо маленькими кубиками. Ставимо вариться на вогонь з двома літрами води.

Крок 2:

Відкриваємо банку печериць, зливаємо воду.

Крок 3:

Розігріваємо вершкове і рослинне масло, кладемо спочатку гриби, як тільки випарується рідина, додаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до розм’якшення лука, буквально три хвилини.

Відправляємо в каструлю.

Крок 4:

Подрібніть ножем плавлений сир і через п’ятнадцять хвилин, як почнеться варитися суп, відправте в каструлю. Розчиніть, розмішуючи лопаткою.

Крок 5:

Промийте і подрібніть кріп, додайте в суп, розмішайте. Посоліть, додайте перець за бажанням.

Покладіть чайну ложку вершкового масла, розмішайте до розчинення і знімайте з вогню.

Даємо супу трохи настоятися і подаємо до столу. Для заправки можна взяти готові грінки або сухарики.

Грибний суп з плавленим сиром і вешенками

Замість шампіньйонів можна покласти будь-які лісові або покупні гриби. Як свіжі, так і заморожені. Ми візьмемо гливи, які продаються в магазинах в будь-який час року.

Складові:

  • двісті грам свіжих глив;
  • два бульби картоплі;
  • 80 гр моркви;
  • 80 гр білого лука;
  • один плавлений сирок;
  • пучок свіжої петрушки і кропу;
  • щіпка паприки;
  • один лавровий листочок;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • дві стіл лож соняшникової олії.

Як приготувати

Крок 1:

Плавлений сиро краще відразу покласти в морозилку. Його потім натерти на тертці.

Крок 2:

Гриби гливи спочатку гарненько промиваємо водою. Зручніше покласти їх в друшляк і мити під проточною холодною водою.

Дайте стекти зайвої рідини і наріжте шматочками.

Крок 3:

У каструлю налийте два літри води, покладіть гриби і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть сім хвилин.

Крок 4:

Очищену і миту картоплю нарізаємо кубиками, кладемо в каструлю разом з листком лаврове листя. Варіть ще десять хвилин.

Крок 5:

Очищаємо моркву, натираємо на тертці. Лук теж чистимо і дрібно нарізаємо ножем. Обсмажуємо на рослинному маслі до красивого золотистого кольору. Кладемо в суп.

Крок 6:

Петрушку з кропом промиваємо і подрібнюємо.

Крок 7:

Дістаємо з морозилки сирок і натираємо на дрібній тертці.

Крок 8:

Додаємо сирок в суп, солимо, перчимо і розмішуємо до розчинення.

Крок 9:

Додаємо зелень і варимо близько п’яти хвилин.

Готовий грибний суп з плавленим сиром знімаємо з вогню, наполягаємо п’ять хвилин, а потім подаємо до столу.

Порційні тарілки прикрасьте маленькими гілочками зелені. До такого супу можна подати хрусткі тости.

Вершковий грибний суп з плавленим сиром

Такий суп відмінно доповнять вершки, вони зроблять його ще більш ніжним. Грибочки ми обсмажити на вершковому маслі. Цибулю і моркву спочатку подрібнити в блендері, а потім припустити в вершковому маслі разом з грибами.

Складові:

  • п’ятсот грам свіжих печериць;
  • три великих бульби картоплі;
  • 80 гр цибулі;
  • 80 гр моркви;
  • два плавлених сирка «Дружба»;
  • 50 гр вершків 10%;
  • 40 гр вершкового масла;
  • дві щіпки мускатного горіха;
  • 10 грам солі;
  • половинка чайн лож чорного перцю.

покроковий рецепт

Крок 1:

Візьмемо велику каструлю, наллємо півтора літра води і ставимо на вогонь.

Крок 2:

Очищений від шкірки картопля нарізаємо брусочками і кладемо в воду після її закипання.

Крок 3:

Промиті під проточною водою печериці нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 4:

Розігріваємо сковорідку, кладемо вершкове масло і починаємо обсмажувати гриби. На це піде близько п’яти хвилин.

Крок 5:

За цей час в блендері подрібніть очищений цибулю і моркву. Додаємо в гриби, розмішуємо. Посипте мускатним горіхом і млоїте, постійно помішуючи буквально дві хвилини.

Крок 6:

Сирок подрібніть ножем.

Крок 7:

Введіть сирок до грибів, розмішайте до розчинення. Можна додати трохи води прямо з каструлі.

Грибну заправку відправляємо до картоплі. Посоліть і поперчіть за смаком, розмішайте.

Крок 8:

Заливаємо вершки, завадимо лопаткою або ложкою, вимикаємо вогонь.

Наполягаємо суп чверть години, а потім подаємо до столу.

Грибний суп з плавленим сиром і куркою

Якщо ви збираєте гриби, і як раз самий сезон – приготуйте суп і свіжих лісових. Також можна купити і заморожені, теж вийде дуже смачно. Курочка урізноманітнює суп, зробить його ситніше. Курки з грибами – перевірений часом поєднання, а сир завжди доречний.

Складові:

  • 350 гр свіжих або заморожених грибів;
  • 350 гр курки;
  • одна головка репч лука;
  • одна морква;
  • три бульби картоплі;
  • два плавлених сирка;
  • одна стіл лож ростить масла;
  • сіль і перець за смаком.

Як приготувати

Крок 1:

Сирок покладемо в морозильну камеру.

Крок 2:

Курку промийте і покладіть в каструлю. Нам знадобиться половина тушки або стільки ж філе. Використовуйте, що є вдома.

Залийте двома літрами води і доведіть до кипіння.

Знімайте пінку, після закипання підсолити і варіть до готовності.

Крок 3:

Свіжі гриби потрібно почистити і промити. Потім наріжте порційними шматочками.

Порада: При варінні і обсмажуванні гриби помітно втрачають в обсязі. Тому можете використовувати більше грибів для вашого супу.

Заморожені гриби повинні розтанути, покладіть їх відразу в друшляк. Там же і промийте. Їх теж потрібно нарізати.

Крок 4:

Дрібно нарізаємо очищений цибулю і починаємо обсмажувати на розігрітій сковорідці. Масла покладіть одну ложку, цього буде достатньо.

Крок 5:

Як тільки цибуля стане прозорою додайте гриби в сковорідку. Томіть на слабкому вогні близько двадцяти хвилин, постійно помішуючи. Цибуля не пригорить, гриби будуть давати рідину. Як тільки грибочки стали в два рази менше і помінялися в кольорі – вимикайте вогонь.

В самому кінці посоліть і розмішайте.

Крок 6:

Натираємо на тертці миту і очищену моркву, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на тертці.

Крок 7:

До грибів і цибулі додаємо моркву, розмішуємо і обсмажуємо на сильному вогні три хвилини.

Крок 8:

Картоплю наріжте кубиками, до цього часу вже повинна відвар курка.

Крок 9:

Виймаємо м’ясо з каструлі, трохи охолоджуємо. Знімаємо шкіру, зрізаємо з кісток, розбираємо на волокна і кладемо в суп.

Крок 10:

Відправляємо туди ж картоплю, трохи підсолюємо. Варіть чверть години.

Крок 11:

Через зазначений час вводимо грибну зажарку, розмішуємо. Варіть ще п’ять хвилин. Можна спробувати на сіль і перець, за бажанням додати.

Крок 12:

Натріть сирок на дрібній тертці і додайте в каструлю. Розмішуйте до повного розчинення.

До речі, якщо ви не любите плавлені сирки, покладіть м’який вершковий сир улюбленого виробника. Наприклад, у «Хохланд» дуже смачний вершковий сир, їм можна замінити плавлений.

Як тільки сир розчинився, вимикаємо вогонь.

Даємо супу відпочити десять хвилин. Подавайте з хлібом, підсушеному в тостері.

Порада: Перед подачею на стіл в кожну тарілку можна насипати половину щіпки сушеного чебрецю.