Грибний суп з перловкою

Класичний рецепт грибного супу з перловкою

Якщо нашим господиням задати питання про традиційних російських супах, багато хто пригадає про солянці, щі і розсольнику. А ось про грибних перших згадають не всі. А адже саме їх часто готували наші предки багато століть назад. І оскільки вони ще нічого не знали про картоплю, в рецепті присутні різні крупи. Сьогодні ми пропонуємо вивчити цей розділ нашої кулінарної історії, розглянувши, як приготувати грибний суп із сушених грибів з перловкою.

Складові:

  • 190 грам сушених грибів;
  • великий лук;
  • середня морква;
  • дві ложки сухої перловки;
  • лавровий лист;
  • сметана для заправки;
  • велика сіль;
  • 35 грам вершкового масла;
  • вода для варіння грибів і перловки;
  • зелень або сухі спеції.

Покроковий рецепт грибного супу з перловкою

Крок 1:

Сушені гриби перебрати. Видалити пошкоджені екземпляри. Перекласти в широку миску. Залити холодною водою. Залишити на ніч.

Крок 2:

На наступний ранок промити перловку. Засипати крупу в каструлю. Посолити. Додати дві склянки води. Відварити до готовності. Вогонь – середній. На варіння каші піде приблизно 2 години.

Крок 3:

Як тільки каша буде готова, окріп злити. Крім того відкинути розм’якшені гриби в друшляк.

Крок 4:

Тепер перекласти гриби і крупу в чисту каструлю. Влити літр води. Ввести лавр. Довести до бурління.

Крок 5:

Поставити грибний суп із сушених грибів з перловкою на мінімальний вогонь. В цей час обсмажити на вершковому маслі терту моркву і шінкованной цибулю. Всі коренеплоди зачистити і добре вимити.

Крок 6:

Просмажити овочі 4-5 хвилинок, перекласти зажарку в бульйон з крупою. Присипати спеціями або рубаною зеленню.

Крок 7:

Томити, не піднімаючи температуру, 25 хвилин. Каструлю накрити кришкою. Після вимкнення плити розлити по тарілках. Заправити сметаною.

Оскільки ми використовуємо лісові гриби, уважно перегляньте їх. Будь пошкоджений або червивий гриб негайно викидайте. Пам’ятайте, здоров’я перш за все.

Швидкий рецепт грибного супу з перловкою

І сушені гриби, і перловку досить довго готувати. Але якщо замінити перші свіжими печерицями, а другу відварити на сильному вогні, можна істотно скоротити весь процес.

Складові:

  • пара ложок перловки;
  • дві склянки води;
  • 325 грам печериць;
  • за смаком сіль;
  • літр води для супу;
  • лаврушка;
  • середня морква;
  • свіжий кріп.

Як швидко приготувати грибний суп з перловкою

Крок 1:

Перловку добре вимити. Перекинути в сотейник. Влити пару стаканів окропу. Варити на сильному вогні протягом 35-39 хвилин.

Крок 2:

М’яку перловку процідити. У відповідну каструлю влити літр води. Додати крупу. Присолити. Розмістити всередині лавр.

Крок 3:

Варити майбутній грибний суп з перловкою на середньому вогні. Паралельно вимити губкою свіжі шампіньйони. Зрізати ніжки.

Крок 4:

Закинути гриби в каструлю з крупою. Також додати терту моркву. Ввести шінкованной кріп. Посолити.

Крок 5:

Під закритою кришкою томити першого 10-11 хвилин. Подавати відразу з чорним або пшеничним хлібом.

Щоб скоріше обробити печериці, рекомендуємо купити екземпляри великого розміру. А безпосередньо перед закладкою, гриби важливо нарізати кубиками або тонкими пластинами.

Суп із сушених грибів з перловкою і м’ясом

Грибний суп з перловкою не обов’язково повинен бути пісним. І якщо ваші домочадці нічого не мають проти м’ясних супів, давайте включимо в рецепт нежирну яловичину. А щоб наповнити перше ароматними нотами, додамо в бульйон не тільки лавр, а й пару гвоздичек.

Складові:

  • 250 грам яловичини;
  • три ложки перловки;
  • вода для варіння крупи;
  • лавр і пару гвоздичек;
  • півтора літра води для супу;
  • 195 грам грибів (сушених);
  • цибулю і моркву;
  • масло для смаження;
  • за смаком зелень.

Як приготувати

Крок 1:

За добу до початку готування перебрати сушені гриби. Залити їх водою у відповідній ємності.

Крок 2:

Через 20-22 години приступити до відварювання перловки. Для цього крупу вимити і перекинути в сотейник. Додати два-три склянки води. Ввести сіль. Варити пару годин.

Крок 3:

Коли заданий час буде під кінець, воду з-під грибів злити. Промити ще раз. Закинути в каструлю і залити півтора літрами води. Додати лавр і гвоздику. Посолити.

Крок 4:

Відразу ж ввести нарізану шматочками пісну яловичину. Її важливо ретельно вимити.

Крок 5:

На наступному етапі засмажити в малому обсязі масла шінкованной цибулю і потерту моркву. Через кілька хвилин перекласти ароматну зажарку в каструлю.

Крок 6:

Тепер процідити м’яку крупу. Перекинути в грибний суп із сушених грибів з перловкою. Продовжити відварювання першого приблизно 30-33 хвилини.

Крок 7:

В кінці ввести дрібно подрібнену зелень. Перемішати і вимкнути вогонь.

Якщо у вас не виявилося свіжої зелені, допустимо використовувати сушені спеції. В цьому випадку краще зупинити свій вибір на спеціальному наборі трав для перших страв, а зокрема для грибних супів.

Грибний суп з картоплею і перловкою в горщику

Якщо ви хочете найближче наблизитися до первісного рецептом, пропонуємо перенести готування в глиняний горщик. Правда, на відміну від наших предків ми будемо використовувати ще і картоплю.

Складові:

  • дві ложки перлової крупи;
  • три склянки води;
  • дві середніх картоплі;
  • 20 грам вершкового масла;
  • морква;
  • дрібна або велика сіль;
  • ріпчаста цибуля;
  • третину пучка зелені;
  • 205 грам свіжих опеньків;
  • два лавра.

покроковий рецепт

Крок 1:

Цибулю, картоплю і моркву очистити. Всі коренеплоди промити.

Крок 2:

Крупу добре промити. Для цього перемістити її в сито і замити в декількох водах.

Крок 3:

Лук пошінковать, картоплю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти (дрібні осередки терки).

Крок 4:

Тепер промити свіжі опеньки, зрізуючи в процесі пошкоджені частини і нижню частину ніжок.

Крок 5:

Все готово для закладки в горщики. Отже, дно і стінки змастити вершковим маслом. Пересипати всередину картоплю.

Крок 6:

Додати цибулю, зелень (рубану) і моркву. Також всипати опеньки. Укласти по листку лавра.

Крок 7:

Пересипати перловку і влити по півтори склянки води в кожен горщик. Встановити ємності з грибним супом з перловкою на решітку, розміщену в духовці. При 185 градусах томити перше на протязі години.

Крок 8:

Потім горщики дістати, а їх вміст перемішати. Перевірити картоплю і перловку. Якщо вони не готові, повернути в духовку і продовжити відварювання. Як правило, блюдо можна подавати через годину-півтора.

Якщо ви хочете, щоб крупа і картопля швидше приготувалися, обов’язково щільно накрийте горщики кришками. І не бійтеся, що суп википить. Завдяки маслу (ми змастили їм стінки ємності), вміст “не втече”.

Суп із сушених грибів з перловкою і овочами

Додавши в наш грибний суп відразу кілька овочів, ми не тільки разнообразим смак пісного першого, а й зробимо його ще корисніше, завдяки визначних об’єктів, які в них містяться.

Складові:

  • 205 грам сушених білих грибів;
  • ріпчаста цибуля;
  • солодкий перець;
  • середня морква;
  • третину пучка петрушки;
  • два літри води;
  • невеликий кабачок;
  • за смаком сіль;
  • дві ложки перловки (сирої);
  • мелений перець;
  • лавр (1-2 листи).

Як приготувати

Крок 1:

Сушені білі гриби уважно переглянути. Викинувши зіпсовані екземпляри, залити їх окропом. Залишити на пару годин.

Крок 2:

Паралельно вимити перловку. Залити парою склянок води. Варити годину-півтори до м’якості крупи. Після чого рідина злити.

Крок 3:

Тепер зачистити всі овочі. Нарізати кожен дрібними кубиками. Відставити в сторону.

Крок 4:

Півтора літра води довести до кипіння. Ввести лаврушку. Посолити. Закинути підготовлену перлову крупу.

Крок 5:

Також додати овочеві кубики: цибуля, перець, кабачок і моркву. Поперчити.

Крок 6:

Тут же закинути м’які білі гриби, нарізані кубиками, слив воду, в яких вони стояли. Варити грибний суп із сушених грибів з перловкою 30-40 хвилин. Температура плити – середня. Кришкою можна не накривати.

Крок 7:

Перед відключенням вогню закинути рубану петрушку. Змішати і накрити кришкою. Через півгодини перше можна подавати з хлібом, заправивши сметаною.

Крім зазначених овочів допустимо сміливо використовувати інші види. Все залежить від вашого регіону та пори року. До слова, якщо шкурка на них м’яка, її можна не видаляти. Це не стосується моркви, картоплі, часнику чи цибулі.

Грибний суп з перловкою в мультиварці

Мультиварка особливо хороша, коли необхідно швидко приготувати “довгі” інгредієнти. Наприклад, перлову крупу в супі. Саме для такого варіанту ми і пропонуємо розглянути останній рецепт грибного супу.

Складові:

  • 195 грам маринованих грибів;
  • дві ложки перловки;
  • півтора літра води;
  • трохи солі;
  • середня картопля;
  • третину пучка кропу;
  • середня морква;
  • перець духмяний;
  • 17 грам вершкового масла;
  • ріпчаста цибуля.

покроковий рецепт

Крок 1:

У чаші розігріти шматочок вершкового масла. Режим – “Жарка”. Через пару хвилинок закинути шінкованной цибулю. Також ввести терту моркву. Смажити інгредієнти кілька хвилин.

Крок 2:

У цей час ретельно вимити перловку.

Крок 3:

Крім цього порізати середніми кубиками попередньо очищену картоплю.

Крок 4:

Закинути в чашу з засмажкою крупу і картоплю. Влити півтора літра води. Посолити і поперчити.

Крок 5:

Переключити режим на “Суп”. Щільно закрити машину. Варити півгодини.

Крок 6:

Через 30 хвилин додати консервовані гриби без маринаду (опеньки, шампіньйони або лисички) і рубаний кріп. Перемішати. Знову закрити кришкою. Готувати грибний суп з перловкою ще 20-22 хвилини.

Оскільки в цьому рецепті використовуються консервовані гриби, які вже містять сіль, будьте максимально обережні з цією спецією. А ось крім кропу допустимо включити до складу першого петрушку, базилік або кинзу.