Грибний суп з печериць рецепт з фото

Рецепт грибного супу з печерицями та беконом

Густий, ситний але при цьому дивно низькокалорійний грибний суп пропонуємо подати в якості гарячого до столу. Такий ароматний суп, в якому стоїть ложка – кращий варіант для холодного осіннього або зимового дня.

Сьогодні пропонуємо відмовитися від круп (звідси і мало калорій), додамо овочі, гриби, і обов’язково копчений делікатесний бекон – зі смаком паприки і ароматних спецій. В іншому можете покластися на свій смак, і якщо бажаєте, трохи додати в суп яскравих акцентів особисто від себе. Отже, переступимо!

Інгредієнти для грибного супу з шампіньйонів:

  • Картопля – 160-180 г;
  • Вода – 2 л;
  • Бекон делікатесний – 120 г;
  • Печериці – 6 шт .;
  • Гірчичне масло – 40 мл;
  • Морква – 80 г;
  • Червоний цибулю – 60 г;
  • Паприка – 1 ч.л .;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Морська сіль, перець духмяний, лавровий лист – за смаком.

Покроковий рецепт з фото грибного супу з печерицями:

Взяти каструлю, яка підходить за обсягом. Влити 1,7-1,8 л чистої фільтрованої води. Очистити бульби картоплі, нарізати крупно. Скласти бруски в каструлю, додати духмяний горошок і лавр. Забрати каструлю на вогонь, варити картоплю 15 хвилин, після спеції відфільтрувати.

Очистити ліловий солодкуватий цибулю, нарізати кубиками. Морква подрібнити великими брусками, бекон нарізати середніми за величиною смужками. Прогріти в сковороді половину гірчичного масла, скласти підготовлені інгредієнти, смажити 5-8 хвилин.

Гриби вимити під прохолодною водою, зняти тонкий верхній шар з капелюшків. Нарізати гриби крупно, обсмажити в гірчичному маслі з додаванням паприки.

Після з’єднати інгредієнти з обох сковорідок, перемішати і підсмажити пару хвилин.

Перекласти інгредієнти зі сковороди в каструлю, вирівняти на сіль / перець. Нарубати дрібно гілочки ароматного кропу, додати в суп. Для любителів шовковистою структури юшки, відкласти 5-6 ложок супу в чашу блендера (разом з грибами і картоплею), подрібнити, повернути в суп і проварити пару хвилин, в такому виконанні ваш грибний суп буде більш наваристим і густим.

Подавати можна зі сметаною або без неї – буде однаково смачно.

Ваш суп з печериць – готовий! Смачного!

А нижче ще кілька варіантів приготування супу з шампіньйонів.

Оригінальний рецепт грибного супу з шампіньйонів

Сьогодні модно готувати зі свіжих грибів пюреобразниє супи. Однак колись в російській кухні були поширені грибні юшки. Причому любили і робили їх частіше, ніж борщі і солянки. Знаєте, є в таких супах особлива сільська привабливість. І в цьому ми пропонуємо вам переконатися самим, приготувавши грибний суп з печериць.

Складові:

  • літр курячого бульйону;
  • 350 грам печериць;
  • за смаком сіль;
  • олія соняшникова;
  • невелика цибулина;
  • за смаком перець;
  • спеції “Грибні”;
  • середня морква;
  • дві середні картоплі;
  • для прикраси зелень.

Покроковий рецепт грибного супу з шампіньйонів

Крок 1:

Підігріти готовий курячий бульйон. Паралельно довести до кипіння літр води з сіллю, куди закинути шампіньйони. Причому гриби до цього важливо вимити (губкою) і, зрізавши ніжку, порубати на 4-6 частин.

Крок 2:

Прокип’ятити їх 3-4 хвилини. Потемнілу воду злити. Печериці ошпарити і закинути в гарячий бульйон. Крім цього ввести дрібні кубики картоплі. Вогонь зменшити.

Крок 3:

Тепер недовго обсмажити шінкованной цибулю і терту моркву в сковорідці. До слова, в ній попередньо потрібно прогріти масло.

Крок 4:

Перекласти зажарку в грибний суп з печериць. Додати спеції і велику сіль. Якщо хочете зробити перше гострішим, на даному етапі рекомендуємо всипати мелений перець.

Крок 5:

Вміст каструлі перемішати. Томити ще 11-12 хвилин під нещільно накритою кришкою. При подачі обов’язково посипати страву зеленню і за бажанням додати пшеничні сухарики.

Якщо вас бентежить, що суп вийде прозорим, можна “пофарбувати” його за допомогою вершків або томатної пасти. Обидва інгредієнта краще влити в овочеву зажарку і згасити декілька хвилин.

Швидкий рецепт грибного супу з шампіньйонів

Суп з грибів, особливо якщо мова йде про шампіньйони, готується швидко. Але зробити його можна за лічені хвилини. Для цього для створення бульйону рекомендуємо використовувати пресовані кубики. Що стосується додаткових інгредієнтів, то краще включити в рецепт тонку вермішель “Павутинка”.

Складові:

  • 490 грам води;
  • два кубика бульйону;
  • 150 грам печериць;
  • петрушка свіжа;
  • три ложки вермішелі “Павутинка”;
  • невелика морква.

Як швидко приготувати грибний суп з печериць

Крок 1:

Запланований обсяг фільтрованої води влити в сотейник. На середньому вогні довести рідину до бурління.

Крок 2:

В цей час швидко очистити гриби і моркву. Перші порубати кубиками, а другу дрібно потерти.

Крок 3:

Як тільки вода закипить, закинути шампіньйони, морква і вермішель. Також додати подрібнені бульйонні кубики. Готувати на малому вогні. Час – 6-7 хвилин.

Крок 4:

В кінці пересипати всередину рубану петрушку. Накрити кришкою. Вимкнути плиту. Через кілька хвилин грибний суп з печериць подати з хлібом.

З огляду на, що пресовані кубики вже, як правило, містять спеції, додавати їх окремо не варто. Однак після виключення вогню спробуйте перше і при необхідності додайте сіль і перець.

Грибний суп з печерицями та куркою в мультиварці

Мультиварка зручна, перш за все, тим, що досить закласти в чашу всі необхідні інгредієнти і забути про страву на певний час. Машина все зробить за вас. У тому числі і ароматний грибний суп, який ми і будемо готувати прямо зараз.

Складові:

  • 190 г філе курки;
  • 170 грам печериць;
  • лавр;
  • 1,5 літра води;
  • дві картоплі;
  • за смаком сіль;
  • середня морква;
  • зелень.

Як приготувати

Крок 1:

Філейний шматок вимити. Зрізати плівки і жир. Поділити дрібними шматками і укласти їх в чашу мультиварки.

Крок 2:

Туди ж додати лавр і обережно влити воду. Присолити. Накрити машину кришкою і готувати в режимі “Суп” до закипання. Приблизний час до початку бурління – 5-7 хвилин.

Крок 3:

За зазначений час порізати картопля (попередньо очищений і вимитий) кубиками. Також натерти дрібною стружкою свіжу моркву. У грибів зрізати ніжки, і вимивши, нарізати тонкими слайсами.

Крок 4:

З киплячого бульйону зняти піну. Додати підготовлені інгредієнти: гриби, морква і картоплю.

Крок 5:

Продовжити підготовку першого під закритою кришкою в тому ж режимі ще 20-22 хвилини.

Крок 6:

Відключивши мультиварку, засипати подрібнену зелень. Подавати через півгодини з хрустким багетом і овочевим салатом.

Якщо при варінні бульйону в ньому утворюється багато непотрібних частинок білка і піни, перед закладкою продуктів його рекомендується процідити. Це важливо зробити, оскільки ми готуємо прозорий суп, і все зайве буде видно в тарілці, зіпсувавши таким чином зовнішній вигляд грибного супу з шампіньйонів.

Грибний суп з печерицями, гречкою і яловичиною в горщику

У горщиках часто готують другі страви. Але згадайте, коли наші предки робили в них абсолютно все. Так чому б і нам не створити в них незвично смачний суп зі свіжих печериць з гречкою і пісної яловичиною?

Складові:

  • 750 грам води;
  • 15 печериць;
  • три ложки гречки;
  • середня морква;
  • три дрібних лавра;
  • 150 грам пісної яловичини;
  • велика сіль;
  • кріп або петрушка.

покроковий рецепт

Крок 1:

Три глиняних горщика (по 500 мл) витерти насухо. Укласти на дно рівну кількість нарізаної кубиками пісної яловичини (по 50 г).

Крок 2:

Також закласти по лаврушкой. Всипати рівними частинами терту моркву. Додати по ложці сухої гречки. Її, до речі, краще промити в ситі.

Крок 3:

Тепер вкинуть в кожен горщик по п’ять печериць. Причому гриби необхідно зачистити, промити і порубати часточками.

Крок 4:

На останньому етапі ввести кріп (або петрушку) і сіль. Залити по 250 мл води. Накрити кришками і відправити ємності на решітку в духовку.

Крок 5:

Готувати грибний суп з печериць, встановивши 185 градусів. Час – 60-62 хвилини. Через годину перевірити готовність гречки. Саме по ній і визначається готовність супу.

Зазначена кількість продуктів – приблизне. Головне, після закладки інгредієнтів разом з водою у вас повинно залишитися на три пальці вільного місця. Це простір займе набрякла в процесі крупа.

Грибний суп-пюре з печериць з сиром

Чи не могли ми обійти стороною і вже згаданий суп-пюре. Тим більше що процес його створення не складніше, ніж описані вище. Отже, нам знадобиться картопля, плавлений сир, сметана, морква і свіжі шампіньйони.

Складові:

  • 155 грам свіжих печериць;
  • дві картоплі;
  • невеликий ріпчасту цибулю;
  • сіль велика;
  • літр фільтрованої води;
  • невелика морква;
  • лаврушка;
  • плавлений сирок;
  • запашний перець;
  • три ложки сметани або вершків.

Як приготувати

Крок 1:

Літр води закип’ятити з лавром і сіллю. Закласти в вируючу рідина очищену цибулю і невелику моркву. Обидва коренеплоду очистити і порізати середніми шматками.

Крок 2:

Також додати кубики свіжого картоплі і розділені навпіл шампіньйони.

Крок 3:

Варити основу грибного супу з шампіньйонів 25 хвилин. Температура плити – середня.

Крок 4:

Через чверть години акуратно дістати цибулю і лавр. Вони не будуть потрібні. Решта інгредієнти подрібнити прямо в каструлі занурювальним блендером.

Крок 5:

Домігшись однорідної маси, ввести нарізаний плавлений сир і сметану (їх можна замінити вершками).

Крок 6:

На мінімальному вогні при постійному помішуванні довести першого до середньої густини. Подати відразу ж, прикрасивши обсмаженими слайсами печериць і листочками зелені.

Якщо після зрізання печериць вони провели в холодильнику кілька днів, рекомендуємо їх недовго відварити в окремому сотейнику не більше 3-4 хвилин. Завдяки цьому бульйон не потемніє, а суп придбає красивий кремовий відтінок.

Грибний суп з печерицями та рисом

Ще одним частим інгредієнтом, який можна зустріти в грибних супах, є рис. Але, щоб крупа не зробила бульйон каламутним, не полінуйтеся ретельно його промити. В іншому це перше не викличе питань навіть у початківців кулінарів.

Складові:

  • половина склянки рису;
  • 165 грам печериць;
  • морква середня;
  • цибуля для варіння бульйону;
  • сіль дрібна;
  • півтора літра води;
  • лавр;
  • 6-7 гілочок зелені.

покроковий рецепт

Крок 1:

Півтора літра холодної води залити в каструлю. Всипати сіль. Укласти лавр і очищений цілий цибулю.

Крок 2:

Довести пісний бульйон до кипіння. Далі закинути нарізані на чотири частини печериці. До слова, кожен гриб важливо промити губкою, а ніжки відрізати повністю.

Крок 3:

Готувати перше 20 хвилин. Паралельно кілька разів вимити рис. Вода з-під нього повинна стати повністю прозорою.

Крок 4:

Крім того пошінковать кілька гілок зелені. Також натерти (дрібно) моркву.

Крок 5:

Прибравши піну з каструлі разом з лавром і цибулею, додати рис, морква і зелень. Знизити температуру до мінімуму. Варити грибний суп з печериць до готовності рису. Це приблизно відбудеться через 25-27 хвилин. Подавати перше можна відразу.

Час готування супу може відрізнятися в залежності від сорту рису. Білий довгозернистий розвариться швидше, ніж круглий і тим більше прожарений. Тому уважно стежте за станом крупи і вимикайте плиту, коли вона буде готова.