Грибний суп з м’ясом

Класичний рецепт грибного супу з м’ясом

Грибний суп з м’ясом хороший тим, що його рецепт може легко змінюватись за смаком та уподобаннями. Щоразу це блюдо можна готувати по новому, додаючи або виключаючи деякі продукти.

Гриби називаються лісовим м’ясом, так як вони містять велику кількість рослинного білка вітамінів, які необхідні для людського організму.

Складові:

  • півкілограма картоплі;
  • 300-350 гр. яловичини;
  • 300-350 гр. лісових грибів;
  • цибулина;
  • морквина;
  • рослинна олія;
  • сіль і мелений перець;
  • три ложки сметани;
  • свіжа зелень.

Покроковий рецепт м’ясного грибного супу

Крок 1:

Яловичину помити, очистити від плівок, залити холодною водою і поставити на плиту. Після закипання води зняти піну і трохи зменшити потужність вогню. Варити до повної готовності м’яса.

Крок 2:

Яловичину витягти з бульйону, розрізати на шматочки і скласти назад в каструлю.

Крок 3:

Гриби промити і нарізати на кілька частин. Можна взяти і заморожені гриби, але перед цим вони повинні повністю відтанути. Перекласти нарізані гриби в бульйон до м’яса і варити не менше 15 хвилин.

Крок 4:

З картоплі зняти шкірку, нарізати коренеплід на скибочки або соломку. Висипати в каструлю і продовжувати варити близько півгодини.

Крок 5:

Морквину і цибулю очистити від шкірки, дрібно нашаткувати і обсмажити на сковороді з рослинним маслом до м’якості.

Крок 6:

За 10 хвилин до закінчення готування супу перекласти в каструлю зажарку, перемішати. Дрібно нарізати зелень і насипати в суп, а також посолити і додати перцю за смаком.

М’ясний грибний суп готовий! Особливо смачно він поєднується зі сметаною. У такий супчик можна додати будь-яку за смаком крупу.

Швидкий рецепт грибного супу з м’ясом

Суп з куркою і печерицями готується дуже швидко за рахунок того, що куряче м’ясо не вимагає довгого варіння. Суп володіє апетитним ароматом і насиченим смаком.

Складові:

  • 300 гр. курячих стегон;
  • червоний болгарський перець;
  • 200 гр. печериць;
  • 150 гр. сметани;
  • ложечка томатної пасти;
  • пара цибулин;
  • пара столових ложок борошна;
  • масло рослинне;
  • сіль;
  • мелений чорний перець.

Як швидко приготувати м’ясний грибний суп

Крок 1:

Курячі стегна промити, зрізати шкіру і жир. Перекласти в каструлю, залити літром холодної води і поставити на плиту. Після закипання видалити інформацію, що з’явилася піну. Почистити від лушпиння одну цибулину і покласти її до бульйону. Варити до готовності м’яса але так, щоб вода не кипіла, інакше бульйон буде каламутним.

Крок 2:

Частину, що залишилася цибулину почистити, подрібнити на кубики. Печериці нарізати на не надто дрібні шматочки. Крок 3:

З болгарського перцю видалити коробку з насінням і нарізати на невеликі квадратики.

Крок 4:

На сковорідку налити трохи рослинного маслечка і підсмажити нарізану цибулю злегка посолити і додати меленого перцю і томатної пасти.

Крок 5:

На сковорідку з цибулею висипати гриби і перемішати. Смажити до тих пір, поки не випарується вся волога. Додати нарізаний болгарський перчик і перемішати. Щільно прикрити кришкою і на повільному вогні тушкувати, поки всі овочі не стануть м’якими (приблизно 8-10 хвилин).

Крок 6:

Курячі стегна витягти з каструлі. М’ясо відокремити від кістки, дрібно нарізати і скласти назад в каструлю. Додати зажарку з грибів і овочів, перемішати. Довести до кипіння.

Крок 7:

По одній ложці додавати в суп сметану і весь час перемішувати. Спробувати суп і в разі потреби досолити і приправити перцем.

Крок 8:

Борошно розбавити невеликою кількістю охолодженої кип’яченої води і влити тоненькою цівкою в каструлю з супом, постійно перемішуючи його. Варити ще близько 5-7 хвилин, поки суп не почне густіти.

Суп з грибами та м’ясом відразу ж можна подавати до столу. Якщо потрібно, щоб супчик приготувався ще швидше, то можна використовувати при варінні курячу грудку.

Грибний суп з м’ясом і сиром

Гриби прекрасно поєднуються з сиром і в салатах, і в супах, і в запіканках. Суп з грибами, яловичиною і сиром стане улюбленою стравою, так як він виходить дуже ситним і неймовірно ароматним. З його допомогою легко внести розмаїття в щоденний раціон.

Складові:

  • 200-250 гр. плавленого сиру;
  • 300-350 гр. яловичини;
  • чотири картопельки;
  • 200-250 гр. печериць;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 50-60 гр. вершкового масла;
  • кілька пір’я зеленої цибульки;
  • лавровий листочок;
  • корінь селери і петрушки;
  • сіль і перець.

Як приготувати

Крок 1:

Яловиче м’ясо промити. У каструлі закип’ятити воду і перекласти в неї м’ясо, лавровий лист, коріння петрушки і селери. Варити близько 1-2 годин, постійно прибираючи з’являється на поверхні піну. Процідити бульйон через сито.

Крок 2:

Картоплю очистити і розділити на невеликі брусочки. Бульйон знову закип’ятити і перекласти в нього картоплю. Продовжувати варити на вогні середньої потужності.

Крок 3:

Плавлений сирок протягом п’ятнадцяти хвилин тримати в морозильній камері. Потім вийняти і натерти на крупній тертці.

Крок 4:

Гриби почистити, добре промити і нарізати на пластини. Морквину очистити і нарізати на тонкі кружальця, а цибулину – на дрібні кубики.

Крок 5:

У сковорідці розтопити вершкове масло. Перекласти в неї гриби і овочі, трохи посолити і поперчити. Гасити приблизно дванадцять хвилин, постійно перемішуючи. Гриби повинні поміняти свій колір.

Крок 6:

Зажарку з грибами і овочами перекласти зі сковорідки в каструлю і на середньому вогні продовжувати варити ще 7-8 хвилин.

Крок 7:

Пересипати в бульйон натертий сир, розмішувати, поки він повністю не розчиниться. Додати дрібно нарізану свіжу зелень. За необхідності додати ще солі і меленого перцю.

Вимкнути плиту і перед подачею супу дати йому постояти під закритою кришкою близько десяти хвилин. В цей же супчик за бажанням можна додати будь-які консервовані гриби, таким чином смак у страви вийде ще цікавіше.

М’ясний грибний суп з локшиною в мультиварці

Простий і смачний супчик з грибами і м’ясом для обіду або вечері модно приготувати за допомогою мультиварки. Суп виходить легким, але поживним.

Складові:

  • дві курячі гомілки;
  • 80-100 гр. локшини;
  • морква;
  • половина цибулини;
  • 1,2-1,3 л. води;
  • свіжа зелень;
  • сіль і улюблені спеції.

покроковий рецепт

Крок 1:

Цибулину очистити від лушпиння і розділити на маленькі кубики. Покласти в чашу від мультиварки.

Крок 2:

Морквину почистити і нарізати також, як і цибуля. Пересипати в чашу.

Крок 3:

Курячі гомілки промити в воді, зрізати шкіру і плівки, покласти до овочів в чашу.

Крок 4:

Налити води до позначки всередині чаші, посолити і посипати улюбленими спеціями.

Крок 5:

Поставити чашу в мультиварку, щільно закрити кришку і включити на дисплеї режим «Суп» на одну годину.

Крок 6:

Свіжу зелень ретельно промити, обсушити і дрібно нашаткувати ножем. Коли до кінця готування залишиться 20 хвилин, відкрити мультиварку, засипати в суп суху локшину і зелень, змішати і знову закрити.

Після сигналу про готовність блюда можна розливати суп по тарілках і пригощати домочадців. Добре супчик поєднується зі сметаною або майонезом.

М’ясний грибний суп з перловою крупою

Такий супчик виходить дуже густим за рахунок того, що в рецепті велика кількість овочів і перлової крупи. Він здатний надати енергії і наситити на довгий час.

Складові:

  • 200-230 гр. свіженьких грибів;
  • 45-50 гр. вершкового масла;
  • ріпчасту цибулю;
  • 50 гр. в’ялених помідорів;
  • п’ять склянок води;
  • 220 гр. яловичини;
  • дві морквини;
  • чверть склянки перлової крупи;
  • стебло селери;
  • одна велика картоплина;
  • сушений чебрець;
  • лавровий лист;
  • базилік;
  • сіль.

Як приготувати

Крок 1:

Цибулю почистити і дрібно нарізати, а моркву розділити на тонкі кружальця.

Крок 2:

Селера добре промити, зрізати верхній шар і нашаткувати на тонку соломку.

Крок 3:

Білий картоплю почистити від шкірки і розрізати на довільні шматочки.

Крок 4:

Будь-які гриби, лісові або шампіньйони, добре промити і нарізати на тонкі пластинки або невеликі кубики.

Крок 5:

Яловичину для такого супу найкраще брати молоду, наприклад, м’ясо теляти. Промити, зрізати плівки і розділити ножем на шматочки.

Крок 6:

Перловку кілька разів промити в проточній воді.

Крок 7:

У каструлі розтопити вершкове масло, додати до нього цибулю і моркву, обсмажувати близько 2-х хвилин. Потім пересипати гриби і смажити до отримання золотистого відтінку. Що з’являється рідина потрібно випарувати.

Крок 8:

Перекласти в каструлю нарізане м’ясо і трохи обсмажити, перемішуючи. Потім додати селеру, пасерувати ще кілька хвилин і налити воду.

Крок 9:

Після закипання покласти в каструлю картоплю і перловку. Продовжувати варити, поки все інгредієнти не приготуються, потім додати лавровий лист і сіль.

Зняти каструлю з плити і покласти в суп по гілочці чебрецю і базиліка. Настояти близько 5-8 хвилин і подавати! Смачного!