Грибний суп з локшиною

Домашній класичний рецепт грибного супу з локшиною

Як хороший гарячий грибний супчик після бурхливих веселощів! А якщо дати призуп, то і в спеку або після важкої роботи. Порадує дачника і туриста, зверне на себе увагу навіть в ресторанному меню. А що в ньому такого привабливого, напевно і не скажеш – скромні продукти, простий рецепт.

Складові:

  • картопля – 200 грамів;
  • морквина – дві штучки;
  • цибуля – велика головка;
  • 30 грамів асорті з сушених грибів;
  • масло, пісне – три ложки;
  • дві ложки рубаної зелені.

У локшину:

  • сто грамів борошна;
  • ложка води;
  • дрібка солі;
  • свіже яйце.

Покроковий рецепт грибного супу з локшиною

Крок 1:

Грибочки промити і залити такою кількістю теплої води, щоб її не було занадто багато, співвідношення 1: 5 цілком достатньо. Залишити вимочувати на час.

Крок 2:

Борошно зібрати гіркою, зробити поглиблення зверху. Яйце злегка всколотіть виделкою і вилити в борошно, посолити, додати воду. Швидко замісити круте тісто, прикрити мискою і залишити хвилин на десять на столі.

Крок 3:

Розкачати тісто тоненько, почекати з хвилину і ще раз без зайвого натиску пройтися по пласту качалкою. Посипати борошном і розтерти її долонею. Згорнути тісто рулетом і нарізати, смужки розгорнути і за бажанням вкоротити, протягом півгодини дати локшині злегка підсохнути.

Крок 4:

З овочів зрізати шкірку і зняти лушпиння, цибулю подрібнити до сантиметрових скибочок, картоплю нарізати соломкою, половину морквини натерти, решту розпустити півмісяцем, товщиною до половини сантиметра.

Крок 5:

Лук з морквяної стружкою обсмажити на маслі при сильному нагріванні, почати з лука, коли він помітно підрум’яниться викласти і перемішати морквину, прогрівати при помірній температурі ще хвилин п’ять, до розм’якшення морквини.

Крок 6:

Розм’яклі гриби перекласти в каструлю разом з рідиною, влити не більше літра води і поставити на включену плиту. За закипання посолити і поперчити, опустити за бажанням лаврушку, проварити до десяти хвилин. Додати картоплю, пассеровку і велику морквяну нарізку. Варити ще десять хвилин або трохи довше, в залежності від готовності картоплі.

Крок 7:

Викласти в каструлю локшину, при помірному кипінні доварити суп до її готовності. Посипати зеленню, дати настоятися до години.

Швидкий рецепт грибного супу з локшиною

Якщо ми не стали згадувати про сметані в класичному рецепті, то виключно тому, що кількість шанувальників такого роду заправки і людей, яким вона не до смаку приблизно однаково. Відповідно до рецептури з кулінарного довідника середини двадцятого століття, сметана повинна бути «среднежірной» і може бути замінена загустілого вершками. Використовуйте для варіння супу суміш лісових грибів. Якщо не знайти свіжих – пройшов сезон або просто не ростуть поблизу, замініть розмоченими, сушеними. Це кілька збільшить тривалість варіння супу, а тому для швидкого рецепта не годиться.

Складові:

  • двісті грамів асорті свіжих грибів;
  • цибулинка ріпчаста;
  • невелика морква;
  • три картоплини;
  • ложка вершкового масла;
  • жменю коротенькій локшини;
  • сметана, 20-процентна – половина склянки.

Як швидко приготувати простий грибний суп з локшиною

Крок 1:

Грибочки перебираємо, відповідно сорту, промиваємо, розпускаємо красивими шматочками. Заливаємо літром води, варимо 20 хвилин. Цибулю чистимо і ріжемо дрібненькими квадратами, повільно пасеруємо на розтопленому маслі.

Крок 2:

Морквину і картоплю очищаємо. Бульби нарізаємо тонкою соломкою, тонко натираємо моркву. Картопля з макаронами опускаємо в бульйон, а морква викладаємо в пассеровку і прогріваємо пару хвилин на малому вогні.

Крок 3:

Викладаємо пассеровку в суп, перемішуємо і присаливаем за смаком, варимо, стежачи за готовністю картоплі і розварені локшини.

Грибний суп з локшиною з незвичайною борошна

Борошно, як і локшину з неї, ми приготуємо самі. Звичайно, можна піти шляхом найменшого опору і просто замісити тісто на бульйоні концентраті з ароматом грибів. Але це зовсім вже крайній випадок. Якщо у вас грибочки, які виросли в екологічно чистій лісовій зоні, то додавати в блюдо хімічні підсилювачі смаку і замінники аромату якось ніяково.

Складові:

  • пригорща сушених грибочків;
  • свіжі гриби – 200 грамів;
  • 2,5 літра міцного бульйону з курки;
  • трохи менше склянки борошна;
  • три невеликих цибулини;
  • селера – два стебла;
  • пару ложок коньяку або горілки;
  • чверть часниковою головки;
  • свіже яйце;
  • три ложки «Традиційного» масла.

Як приготувати

Крок 1:

Розділити сушені гриби, кілька залишити для наступного етапу, а решта залити теплою водою на годину.

Крок 2:

Приблизно п’ять грибочків потовкти в борошно, а краще перемолоти кавомолкою, з’єднати з пшеничним борошном, влити три ложки води і яйце, вимісити тісто і відкласти на півгодини. Розкачати в найтонший, двоміліметровий пласт, трохи підсушити і нарізати локшиною.

Крок 3:

Розмоклі гриби вийняти, рідину процідити в каструлю. Підлити до неї готовий бульйон, поставити на нагрів. Після закипання опустити розмочені гриби, одну очищену цибулину і розрізаний на кілька часточок часник. Селера промити і нарізати, додати одночасно з часником.

Крок 4:

Свіжі гриби перебрати, нарізати і відварити в малому обсязі води. Відвар процідити і перелити в каструлю з бульйоном, дрібно нарізати дві очищені цибулини і обсмажити на маслі з вареними грибами.

Крок 5:

Вийняти з бульйону і викинути овочі, рідину процідити і злити назад в каструлю, гриби теж покласти назад. Після закипання покласти смажені гриби, посолити, влити коньяк і приправити спеціями.

Крок 6:

Проваривши хвилин сім, опустити і довести до готовності локшину. Прикрашати і наполягати грибний супчик з саморобною локшиною, на свій розсуд.

Грибний суп з локшиною по-китайськи

Фунчоза – локшина з крохмалю бобових культур. У продажу її зустріти нескладно, питання якості локшини варто кілька окремо. Якщо так вже хочеться покуштувати китайської кухні, а вибиратися в ресторан далеко або просто колись, зваріть суп-локшину за пропонованим рецептом. Можна ще сильніше стилізувати його, додавши до глива трохи розмоченого відповідним чином і відвареного китайського білого гриба.

Складові:

  • 200 грамів глив;
  • 100 грамів китайської крохмальної локшини (фунчоза);
  • великий соковитий помідор;
  • невелика морквина;
  • три зубчики часнику;
  • ріпчаста цибулина;
  • три ложки соєвого концентрату;
  • 20 мл олії.

покроковий рецепт

Крок 1:

Грибочки уважно перебираємо, нарізаємо скибочками, помідори, разом зі шкіркою нарізаємо тонкими часточками, квадратиками ріжемо цибулю, а моркву трьом в середню стружку.

Крок 2:

Розігрів глибоку сковороду з багатошаровим або товстим дном, наливаємо масло, і, злегка його прогрів, викладаємо гриби і нарізані овочі. На малому нагріванні тушкуємо до десяти хвилин, і вливаємо соєвий соус, посипаємо рубаним часником і перемішуємо.

Крок 3:

У каструлі доводимо до кипіння три з половиною склянки води, викладаємо зажарку, проварюємо не довше ніж трьох хвилин, і кладемо китайську локшину. Солимо, трохи помішувати, прогріваємо кілька хвилин, поки локшина не дійде до потрібного ступеня розм’якшення. Розливаємо порції, фунчозу розкладаємо довгими вилками, подаємо з гострими соусами.

Грибний суп з локшиною по-угорськи

Не одна лише східна кухня славиться такими супами. Мадяри нічим не поступляться китайцям, і грибний супчик з ніжною локшиною у них теж відмінний. Замість води краще підійде бульйон, в якому варилася курятина, Ви можете це зробити трохи солонуватий, а в середині останнього етапу варіння покладіть столову ложку сушеного солодкого перцю, нарізаного дрібними скибочками. Це додасть супу відповідний смак і колорит, східноєвропейської кухні.

Складові:

  • відварна курятина – 200 грамів;
  • сто грамів печериць;
  • корінці петрушки і селери – по одній штучці;
  • по столовій ложці олії і томатної пасти;
  • борошно – сто грамів;
  • ріпчаста цибулина;
  • часточка часнику;
  • велика морквина;
  • свіже яйце;
  • пучок петрушки;
  • щіпка гострого перцю.

Як приготувати

Крок 1:

Коріння, морквину і цибулину очистити, вимити і нашаткувати. Розігріти масло і підрум’янити при помірному нагріванні і постійному помішуванні.

Крок 2:

Печериці промити і нарізати пластинками так, щоб добре було розрізнити контур капелюшки. Залити в каструлі півтора літрами окропу. Додати пассеровку і пріперчіть.

Крок 3:

Сіль всипати в муку, ретельно пересіяти ситом на стіл і зібрати в гору. Влити яйце, додати трішки води і замісити дуже круте тісто на локшину. Розкачати тоненько, нарізати, спочатку уздовж усього пласту, потім вузькими поперечними смужками і трохи підсушити.

Крок 4:

Суп заправити томатом і рубаним часником, посолити і викласти локшину. Охолоджену курятину нарізати дрібними кубиками, опустити в бульйон. Поперчити за смаком, доварити хвилин десять і, не наполягаючи, розлити по тарілках.