Грибний суп з куркою

Класичний рецепт приготування курячо-грибного супу

Грибні супи з куркою – це смачні, поживні, але в той же час низькокалорійні страви. Така їжа є цінним джерелом ряду мікроелементів і амінокислот, а за кількістю білка і протеїну значно перевершує страви, приготовані на основі свинини або яловичини. За рахунок цього курячо-грибні супи популярні в усьому світі, і існує безліч способів їх приготування.

Складові:

  • половина курячої тушки;
  • 500 г грибів будь-якого виду;
  • 4-5 картоплин;
  • морква;
  • цибулина;
  • 3 л фільтрованої водички;
  • лавровий лист; сіль і приправи;
  • гілочки зелені;
  • жир для смаження.

Покроковий рецепт грибного супу з куркою

Крок 1:

Ділимо на невеликі шматки промиту курячу тушку, викладаємо в каструлю, додаємо воду, сіль, приправи, лавровий лист і ставимо варитися. Коли маса почне кипіти, буде виділятися піна, яку потрібно обов’язково прибирати, інакше вона зіпсує смак і колір бульйону.

Крок 2:

Звільняємо від шкірки картоплю, обполіскувати бульби і ріжемо їх так, як зручно: квадратиками, довгою соломкою або напівкруглими скибочками, після чого додаємо в бульйон.

Крок 3:

Переходимо до підготовки грибів. Якщо цей продукт використовується в сушеному вигляді, його потрібно замочити в глибокій мисці на чверть години, після чого відразу додавати в каструлю. Мариновані грибочки відціджують від зайвої рідини в друшляку перед закладкою в суп, а свіжі чистяться, обполіскуватися в холодній воді, і нарізаються часточками.

Крок 4:

Готуємо зажарку. Вимиту моркву стругати на дрібній тертці, а очищену цибулину нашінковиваем за допомогою ножа дрібними кубиками, після чого складаємо компоненти в сковороду і страхуємо на рослинному жирі. Якщо для приготування супу використовуються свіжі грибочки, їх додаємо сюди ж.

Крок 5:

Після того, як картопля стане м’якою, викладаємо в каструлю грибну зажарку і доводимо супчик до закипання, після чого знімаємо ємність з конфорки і даємо трохи настоятися.

Готовий грибний супчик з курочкою розливаємо по глибоких тарілках, поклавши в кожну по шматочку пташки, присипаємо зеленню і подаємо зі сметанкою, скибочками хліба або грінками.

Швидкий рецепт приготування грибного супу з куркою і рисом

Якщо потрібно приготувати курячо-грибний супчик на швидку руку, варто звернути увагу на цей рецепт. В такому випадку краще брати не тушку, а філе, яке звариться значно швидше, а картопля замінити рисовими зернами.

Для приготування потрібно:

  • 450 г філе;
  • сушені гриби;
  • 100 г рисових зерен;
  • морква;
  • цибулина;
  • пара зубців часнику;
  • зелень;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • каррі або куркума;
  • пісний жир.

Як швидко приготувати грибний суп з куркою

Крок 1:

Промите під краном філе нарізаємо тонкими смужками або невеликими квадратиками, укладаємо в каструлю з водою і варимо, додавши сіль і чорний перець, і не забуваючи прибирати пінку.

Крок 2:

Замочуємо сушені грибочки в глибокій мисці з великою кількістю води. Головне, щоб посуд був досить місткою, оскільки, розбухаючи, «лісове м’ясо» буде збільшуватися в розмірах.

Крок 3:

Перебираємо рисові зерна, моєму їх в друшляку, даємо стекти, а потім додаємо в бульйон разом з набряклий сушеними грибочками. Тепер блюдо потрібно часто помішувати, інакше рис може прилипнути до дна каструлі.

Крок 4:

Ріжемо кубиками відмиту і очищену цибулину, стругати на тертці моркву, розчавлює часничок в ступці, складаємо інгредієнти в сковороду, посипаємо куркумою або каррі і припускаємо до м’якості, після чого відправляємо в каструлю.

Крок 5:

За пару хвилинок до готовності сиплемо в курячо-грибний супчик дрібно нашатковану зелень, кип’ятимо пару хвилин і знімаємо блюдо з вогню.

При бажанні можна замінити рисові зерна вівсяними пластівцями, гречкою або з макаронними виробами.

Грибний суп з куркою стручкової квасолею і вершками

Квасоля є цінним джерелом білка, а в поєднанні з грибами і курочкою дозволить зробити суп смачним і поживним.

Для приготування потрібні:

  • курятина;
  • 350-400 г грибів;
  • 400 г стручкової квасолі (замороженої або свіжої);
  • кілька картоплин;
  • 150 мл вершків;
  • цибулина;
  • морква;
  • гілочки зелені;
  • сіль і приправи;
  • жир.

покроковий рецепт

Крок 1:

Кладемо в каструлю поділене на шматки куряче м’ясо, посипаємо сіллю і спеціями, заливаємо водою і відварюємо, постійно видаляючи пінку.

Крок 2:

Ріжемо довгими скибочками або квадратиками картоплю і відправляємо до м’яса, знизивши інтенсивність підігріву.

Крок 3:

Очищаємо цибулину, морквину, грибочки, подрібнюємо ножем і засмажуємо на сковороді разом з промитої стручкової квасолею.

Крок 4:

Коли картопля розм’якшити, вводимо овочеву зажарку в блюдо і даємо закипіти.

Крок 5:

На завершення готування вливаємо в каструлю вершки, чекаємо появи перших бульбашок і знімаємо ємність з вогню.

Готовий курячо-грибний супчик зі стручкової квасолею і вершками наливаємо в тарілки, посипаємо рубаною зеленню і подаємо до обіду.

Гострий курячо-грибний суп з кислою капустою, солоними огірочками і томатами

Для цієї страви краще використовувати мариновані грибочки, які додадуть супу пікантний і неповторний смак.

Для готування будуть потрібні:

  • куряче м’ясо;
  • мариновані гриби будь-якого виду;
  • кисла капуста;
  • кілька солоних огірків;
  • 2-3 соковитих помідорів або готове томатне пюре;
  • солодкий і пекучий болгарський перчик;
  • цибулина;
  • часникові зубчики;
  • морквина;
  • трохи зелені;
  • сіль і приправи;
  • жир.

покроковий рецепт

Крок 1:

Закладаємо вимите і порізане куряче м’ясо в каструльку, наливаємо воду, додаємо сіль і улюблені приправи і відправляємо варитися.

Крок 2:

Моєму овочі під краном і приступаємо до нарізки. Цибулину шаткуємо дрібними квадратиками, болгарський перчик – півкільцями, морква стругати на тертці або нарізаємо тонкою соломкою, а часникові зубчики розчавлювання пресом, після чого складаємо компоненти в сковорідку і страхуємо.

Крок 3:

Знімаємо кожуркі з ошпарені окропом помідорів і нарізаємо їх кубиками або подрібнюємо до стану пюре за допомогою терки або блендера, а потім перекладаємо в зажарку і тушкуємо деякий час.

Крок 4:

Коли курка приготується, викладаємо в каструлю відціджені від маринаду гриби, отжатую від розсолу капусту, рубані солоні огірочки і даємо страві закипіти.

Крок 5:

Вводимо в каструлю зажарку, посипаємо блюдо зеленню і продовжуємо кип’ятіння ще пару хвилин, а потім прибираємо ємність плити і даємо супчику настоятися.

Гострий курячо-грибний супчик з кислою капустою, солоними огірочками і томатами подаємо до столу гарячим, присмачивши кожну порцію жирної сметанкою.

Ніжний грибний суп з куркою, цибулею і з сиром в горщиках

Перевага цієї страви полягає в тому, що у господині є можливість точно розрахувати кількість порцій за кількістю домочадців і гостей.

Для готування буде потрібно:

  • м’ясо пташки;
  • свіжі грибочки з розрахунку 150-200 г на порцію;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля по 1 штуці на кожен горщик;
  • трохи щільного сиру;
  • сіль і приправи;
  • склад для обсмажування (краще взяти курячий жир або вершкове масло).

Як приготувати

Крок 1:

Укладаємо м’ясо у велику каструлю, наливаємо воду, заправляємо бульйон сіллю і спеціями і варимо до готовності.

Крок 2:

Чистимо гриби, моркву і цибулину і моєму компоненти в проточній воді.

Крок 3:

Нарізаємо цибулька півкільцями, гриби шаткуємо часточками, а морквину стругати на самій дрібній тертці, після чого викладаємо компоненти в глибоку ємність з розтопленим жиром і пасеруємо.

Крок 4:

Коли куряче м’ясо звариться, витягаємо його з каструлі, а бульйон виливаємо в зажарку і даємо масі закипіти, а потім знімаємо з вогню.

Крок 5:

Переливаємо склад з сковороди в горщики, присипаємо кожну порцію тертим сиром і відправляємо ємності в духовку. Суп буде готовий, коли сирна стружка повністю розплавиться.

Готовий обід подаємо до столу в горщиках, додавши в кожну порцію розділене на волокна куряче м’ясо. Прекрасним доповненням до цієї страви стануть грінки або гострі сухарики.

З таких простих інгредієнтів, як курка і гриби, можна готувати смачні та поживні перші страви, додаючи до їх складу різні овочі, крупи, макаронні вироби, бобові культури та інші недорогі й доступні продукти.