Грибний суп з білих грибів

Варіант 1. Класичний рецепт грибного супу зі свіжих білих грибів

Боровик – благородний гриб, з якого готують найсмачніші перші і другі страви. Він добре засвоюється і володіє відмінним смаком. Особливо ароматними виходять перші страви.

складові

  • гриби свіжі білі – 350 г;
  • сіль кухонна;
  • 20 мл олії оливи;
  • морква – 75 г;
  • чотири картоплини;
  • по дві гілочки кропу і петрушки;
  • 150 г цибулі;
  • три листа лаврових.

Покроковий рецепт грибного супу з свіжих грибів

Крок 1:

Гриби гарненько очистіть від листя, гілочок і піску. Викладіть в миску і залийте кип’яченою водою. Залиште на деякий час вимочувати. Потім промийте кожен грибочок ще раз. Великі наріжте скибками. Гриби складіть в каструлю з кип’яченою водою і варіть протягом півгодини.

Крок 2:

Коли гриби опустяться на дно, вийміть їх шумівкою з бульйону і розкладіть на паперовому рушнику. Коли вони обсохнуть, помістіть їх в сковороду з гарячим оливковою олією і смажте до апетитною скоринки, періодично помішуючи. Обсмажені гриби поверніть в бульйон.

Крок 3:

У сковороду, де смажилися гриби, відправте очищений і подрібнену цибулю. Пасеруйте його, регулярно помішуючи, до м’якості. Перекладіть в суп.

Крок 4:

Очистіть інші овочі, помийте і покришите їх шматочками. Надішліть в бульйон. Поставте на плиту каструлю. Коли вміст закипить, і варіть, поки овочі не стануть м’якими, на мінімальному вогні. Незадовго до закінчення приготування приправте спеціями, покладіть подрібнену зелень і лавровий лист.

Щоб гриби розкрили свій аромат, обсмажте їх перед додаванням в бульйон. Суп вийде ефектніше, якщо зварити його з цілих меленьких грибів.

Варіант 2. Швидкий рецепт грибного супу з заморожених білих грибів

Готується суп за лічені хвилини, адже продукт перед заморожуванням чистять і миють. Все що потрібно, це розморозити, і зварити з них ароматний суп.

складові

  • дві картоплини;
  • невелика цибулина;
  • літр води;
  • 300 г грибів білих заморожених;
  • невелика морквина;
  • 20 мл олії соняшникової;
  • прянощі.

Як швидко приготувати грибний суп із заморожених грибів

Крок 1:

Гриби заздалегідь виймаємо з морозилки, викладаємо на сито і повністю розморожуємо. Очищену цибулю миємо й дрібно кришимо. Чистимо від шкірки моркву, миємо її і шаткуємо тоненькими смужками.

Крок 2:

Наливаємо масло в каструлю з товстим дном. Кладемо в неї цибулю і смажимо, постійно помішуючи, до м’якості. Тепер додаємо моркву і смажимо ще чотири хвилини.

Крок 3:

Промиваємо та нарізаємо гриби. Відправляємо білі гриби в каструлю, розмішуємо з овочами і продовжуємо готувати пару хвилин. Чистимо від шкірки бульби картоплі, моєму його і дрібно нарізаємо. Вливаємо питну воду, солимо. Доводимо до закипання, на третину скручуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо хвилин 15, до м’якості картоплі. Наполягаємо суп як мінімум 20 хвилин.

Заморожені гриби обов’язково попередньо розморозити. Чи не нарізайте гриби дуже дрібно, щоб вони не «загубилися» в супі. Не використовуйте занадто багато спецій, щоб вони не перебили аромат грибів.

Варіант 3. Грибний суп із сушених білих грибів з беконом

Даний варіант супу варять з сушених боровиків і свіжих печериць, що робить його смак ще більш насиченим і ароматні. Вершки і бекон додадуть ситності і поживності.

складові

  • 300 г печериць;
  • зелень (кріп і петрушка);
  • 150 г бекону;
  • зубок часнику;
  • 250 мл вершків жирних;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • 70 г боровиків сушених;
  • 100 мл вина білого сухого;
  • цибуля-ріпка – 75 г;
  • масло вершкове. – 60 м

Як приготувати

Крок 1:

Викладаємо сухі гриби в глибоку чашку і заливаємо окропом. Ми залишаємо набухати.

Крок 2:

Чистимо і дрібно кришимо головку ріпчастої цибулі. Вимиту зелень злегка обсушуємо і подрібнюємо. Зубки часнику дрібно кришимо. Печериці чистимо, миємо, обсушуємо і кришимо тонкими слайсами. Бекон дрібно нарізаємо.

Крок 3:

У каструлі розпускаємо вершкове масло. Смажимо на ньому Лукнов помірному вогні, помішуючи, чотири хвилини. Додаємо дрібно покришену часник, шампіньйони і зелень. Приправляємо все мускатним горіхом і готуємо, регулярно розмішуючи, до випаровування рідини. Тепер додаємо бекон, тушкуємо п’ять хвилин, і вливаємо вино.

Крок 4:

Набряклі сушені гриби відкидаємо на друшляк, розмістивши його над ємністю. Настій будемо використовувати для бульйону. Нарізаємо гриби шматочками. Відправляємо в каструлю, вливаємо грибний настій і приблизно дві склянки води. Приправляємо перцем і сіллю. Готуємо хвилин 15, зменшивши вогонь. Суп розливаємо по тарілках, заправляємо його вершками і подаємо гарячим.

Подавайте грибний суп з грінками. Щоб бульйон вийшов наваристим, дотримуйтесь пропорції: склянка сушених грибів на три літри рідини. Суп вийде щільніше і ситніше, якщо додати в нього перемелені до стану порошку сушені гриби.

Варіант 4. Грибний суп з білих грибів з перловкою і овочами

Грибний суп з білих грибів з овочами – ароматне і корисне блюдо, яке зігріє холодним зимовим вечором.

складові

  • білі гриби заморожені – півкілограма;
  • 250 г крупи перлової;
  • 250 г замороженого зеленого горошку;
  • 80 г сметани;
  • корінь селери і петрушки – по 100 г;
  • масло вершкове .;
  • 2,5 літра очищеної води;
  • цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • морквина;
  • дві горошини перцю запашного.

покроковий рецепт

Крок 1:

Овочі і коріння чистимо від шкірки, миємо й обсушуємо. Цибулю дрібно кришимо. Морквину і коріння подрібнюємо тоненькою соломкою. Картоплю режим невеликими скибочками. Часник дрібно рубаємо.

Крок 2:

Заморожені гриби заливаємо водою і залишаємо на півгодини. Потім відкидаємо їх на сито, промиваємо і ріжемо тонкими слайсами.

Крок 3:

Смажимо цибулю в розтопленому маслі, регулярно розмішуючи. Кладемо гриби і продовжуємо готувати.

Крок 4:

Каструлю з водою ставимо на вогонь. Як тільки вона закипить, кладемо селера і петрушку. Готуємо десять хвилин. Додаємо моркву і продовжуємо варити ще стільки ж часу. Наступним закладаємо картоплю і варимо до його м’якості. Тепер викладаємо обсмажені гриби, розмішуємо і варимо п’ять хвилин.

Крок 5:

Перлову крупу попередньо відварюємо до готовності. Відправляємо перловку і зелений горошок в каструлю. Кладемо лаврою лист, горошини запашного перцю, кріп і подрібнений часник. Розмішуємо. Варимо на слабкому вогні 20 хвилин. Вчасно знімаємо піну. Солимо за п’ять хвилин до готовності. Наполягаємо, накривши кришкою, чверть години.

Обов’язково наполягайте суп протягом 20 хвилин, щоб він розкрив свій аромат і смак. Якщо ви хочете додати супу густоти, додайте в піджарку трохи борошна.

Варіант 5. Вершковий грибний суп зі свіжих білих грибів

Боровики прекрасно зберігають форму при варінні. Бульйон з цих грибів виходить прозорим і ароматним. Вершки додадуть першої страви м’якості і ніжності.

складові

  • 300 г білих грибів;
  • три картоплини;
  • запашний перц – дві горошини;
  • цибулина;
  • зубок часнику;
  • морквина;
  • 10 мл оливкової олії;
  • 25 г борошна;
  • скл. вершків.

Як приготувати

Крок 1:

Своїм та чистимо від піску білі гриби. Нарізаємо їх скибками. Кладемо в каструлю з водою і ставимо на плиту. Як тільки вміст закипить, знімаємо піну, солі і варимо хвилин сорок на повільному вогні.

Крок 2:

Очищену картоплю кришимо середніми скибочками. Відправляємо його в каструлю з грибним бульйоном, кладемо лавровий лист і перець духмяний. Варимо до готовності картоплі.

Крок 3:

Цибулю дрібно кришимо. Моркву чистимо і крупно трьом. Овочі пасеруємо на оливковій олії. Перекладаємо піджарку в суп.

Крок 4:

Вливаємо в суп вершки, безперервно розмішуючи суп ложкою. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді до рум’яного кольору. Розводимо її бульйоном, інтенсивно розмішуючи. Вводимо суміш в суп, регулярно помішуючи. Видавлюємо через Часничниці зубок часнику в суп. Додаємо подрібнену зелень.

Смак супу стане витонченішими, якщо додати в нього трохи маринованих грибів.