Грибний суп в мультиварці

Класичний рецепт грибного супу в мультиварці

Якщо умови приготування супу обумовлені двічі: з грибів і саме в мультиварці, то класичний рецепт вибрати набагато складніше. Грибний – значить, в список продуктів входить, крім них самих, картопля і, як правило, макарони. В мультиварці – значить, готувати будемо своєрідним способом, намагаючись обійтися одним лише цим зручним пристроєм.

Складові:

  • 50 грамів сушених лісових грибів, переважно різних;
  • по одній цибулинки і моркви середніх розмірів;
  • картопля среднеразварістий – 5 бульб;
  • жменю тоненьких макаронів;
  • дві ложки олії соняшникової;
  • перець чорний і паприка, сіль, чверть склянки рубаної зелені.

Покроковий рецепт грибного супу в мультиварці

Крок 1:

Грибочки перебрати, сполоснути і залити в мисці невеликою кількістю, буквально склянкою, гарячої води. Періодично перевіряти найбільші гриби кожного сорту, поки все не стануть достатньо м’якими. Воду зливаємо, гриби нарізаємо смужками шириною в половину сантиметра і перемішуємо.

Крок 2:

Лук і моркву очищаємо і розпускаємо на дрібну стружку: цибулину ріжемо четвертинками тонких кілець, а морквину просто натираємо среднеячеістой теркою. Виставивши на панелі управління режим обсмажування, підрум’янюємо на розігрітій олії овочі протягом п’яти хвилин. Викладаємо до пасеруванні гриби і додаємо ще чотири хвилини на панелі таймера.

Крок 3:

Картоплини очищаємо, миємо, нарізаємо середньорозмірними кубиками в чашу, ще до закінчення обсмажування овочів. Підливаємо гарячу воду до позначки 2,5 літра, встановлюємо режим гасіння на півгодини, закриваємо кришку і чекаємо закипання.

Крок 4:

Відкривши мультиварку, збираємо піну, якщо вона з’явилася уздовж бортів чаші, солимо, кладемо спеції і закриваємо знову, до закінчення встановленої програми. Після спрацювання таймера закладаємо макарони і зелень. Додаємо ще хвилин сім на варіння макаронів, але перевіряємо ступінь їх готовності через половину цього часу.