Грибний суп-пюре з сиром

Класичний рецепт грибного супу-пюре з сиром

Рецепт цієї страви прийшов до нас з Франції, як і основна більшість страв з додаванням сиру. Ситний, ароматний супчик з ніжною структурою дуже добре засвоюється організмом, а правильне поєднання продуктів в супі-пюре грибному з сиром перетворює його в вишукані ласощі гурманів.

Складові:

  • 100 гр. будь-яких свіжих (в ідеалі з лісу) грибочків;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 цибулина (невелика);
  • 150 гр. сиру (в ідеалі «Чеддер») але підійде і звичайний, який добре плавиться;
  • Чуть-чуть і перцю;
  • 3-4 гілочки свіжої петрушки.

Покроковий рецепт приготування грибного супу-пюре з сиром

Крок 1:

Почистити картоплю, нарізати його великими шматками, і затока 1,5 літрами води, поставити варитися.

Крок 2:

Лучок нарізати і обсмажити до золотистої скоринки. Додати до нього натерту морквину, теж підзолотившись.

Крок 3:

Гриби порізати навпіл, додати до овочів, присипати перцем. Перемішати, і дочекатися поки випарується рідина. Порізати зелень двома етапами – верхні ніжні гілочки залишити для подачі, а решта – в сковорідку до грибів і овочів.

Крок 4:

В картопля перекласти обсмажені овочі, довести до кипіння, і трохи студити. Поки суп трохи остигає натерти на дрібній тертці сир, додати його в суп – ну і за традицією, залишивши трохи для подачі і прикраси.

Крок 5:

Подрібнюємо суп занурювальним блендером, щоб отримати ніжну консистенцію, його можна додатково протерти крізь сито. Подаючи, прикрашаємо зеленню і присипаємо натертим сиром.

Швидкий рецепт грибного супу-пюре з сиром

Швидко приготувати суп-пюре грибний з сиром, можна трохи схитрувати при приготуванні. Звичайно, загальна порція такого супчика буде невеликий, але зате його приготування займе буквально лічені хвилини.

Складові:

  • Упаковка хорошого плавленого сиру в лотку – 300 гр .;
  • Свіжий картопля – 2 шт .;
  • Ріпчаста цибулина;
  • Грибочки в будь-якому вигляді – 300 гр .;
  • Трохи солі і чорного перцю, лавровий листочок;
  • 2-3 гілочки кропу або петрушки.

Як швидко приготувати грибний суп-пюре з сиром

Крок 1:

Нарізати картоплю, причому, чим дрібніше ви це зробите – тим швидше зваритися супчик. Залити його водою, і поставити варитися майже до повної готовності.

Крок 2:

Поки картопля вариться, можна нарізати цибулю і гриби, і обсмажити їх з додаванням спецій і солі, стеблинок свіжої зелені. Як будуть готові – в бульйон їх, до картоплі, нехай киплять разом.

Крок 3:

Частину, що залишилася зелень – порізати, як тільки овочі будуть готові, спробувати суп на сіль і спеції, і подрібнити блендером з додаванням плавленого сиру. Повернути каструлю на вогонь і прогріти.

Розливаючи супчик по тарілках, додати зелень. Смак дуже простого і швидкого страви стане набагато яскравіше і пікантні, якщо використовувати сир з додаванням грибів.

Грибний суп-пюре з сиром і ароматними грінками

Так ніжно улюблений супчик-пюре грибний з сиром і сухариками ми будемо в цей раз готувати з доступних цілий рік печериць. Для приготування найкраще використовувати свіжі гриби – в них більше смаку і аромату. Якщо у вас є лісові білі гриби – використовуйте саме їх, але, бажано в свіжому вигляді.

Складові:

  • Заморожена грибна суміш – 450 гр. (1 уп.);
  • Картопля – 380 гр .;
  • Філе куряче – 300 гр .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Зелень – за смаком;
  • Сир будь-який – 150 гр .;
  • Свіжий часник – 2 зубчики;
  • Сіль, спеції, крупномолотий чорний перець;
  • 4 скибочки білого (вчорашнього) хліба;
  • Солодка паприка – 0,5 ч. Ложки;
  • Сухий базилік – щіпка.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Для приготування бажано використовувати спеціальний посуд – з товстим дном і стінками, і антипригарним покриттям. Дрібно порізати цибулю, і обсмажити його прямо в тому посуді, де буде варитися суп-пюре грибний з сиром і грінками з додаванням олії. Щоб підкреслити вершковий смак, можна використовувати трохи вершкового масла.

Крок 2:

Куряче філе нарізати тонкою соломкою, додати до цибулі, і продовжувати обсмажувати. Подрібнити гриби, обсмажити і їх в посуді, з додаванням спецій і приправ – поки не випарувалася вся рідина, грибочки відмінно просочуються приправами.

Крок 3:

Очищену картоплю нарізати в довільному порядку, адже ми готуємо суп-пюре, і все одно його будемо подрібнювати. Додати в каструлю і теж трохи підзолотившись його бочка в маслі і спеціях. Додати чистої води до потрібного обсягу, і зварити всі інгредієнти до готовності.

Крок 4:

Поки овочі з курочкою варяться – саме час приготувати грінки. Для цього хліб нарізати, можна кубиками або соломкою. У мисці змішати трохи масла, сіль і спеції, солодку паприку і базилік. Зубчики часнику видавити в соус через кухонний прес, і ретельно все перемішати. «Спокутувати» сухарики в отриманої суміші і підсушити на сухій сковороді без додавання масла.

Крок 5:

Повністю готовий суп подрібнити з додаванням натертого сиру до потрібної консистенції, прогріти на плиті до закипання і розлив по тарілках прикрасити зеленню.

Сухарики, щоб вони передчасно не розм’якли, найкраще подавати в окремому посуді. Приготовлені таким чином, вони підійдуть до будь-якого супчику або салату.

Вершковий грибний суп-пюре з сиром

Додавання вершків в грибний суп робить його ще більш ніжним, посилюючи природний аромат і смак грибочків. Кожен раз, додаючи нові спеції і приправи, можна отримувати гаряче першої блюдо з новим і оригінальним смаком. Суп-пюре грибний з сиром і вершками приємно вас здивує своїм смаком.

Складові:

  • Гриби (гливи або шампіньйони) – 350 гр .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Лук порей – 1 стебло;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Сіль морська і крупномолотий чорний перець;
  • 3 гілочки зелені;
  • Щіпка куркуми;
  • Жирні вершки – 300 мл;
  • Сир плавлений – 160 гр .;
  • Трохи масла для обсмажування овочів;
  • Часник молоденький – на ваш розсуд.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Очистити овочі перед приготуванням страви і промити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, пасерувати з невеликою кількістю масла. Додати гриби, їх можна навіть не різати, якщо вони невеликі, відрізавши лише підстава (корінець) і ретельно промити. На цьому етапі потрібно приправити овочі сіллю і спеціями, і додати дрібку куркуми.

Крок 2:

Морквину нарізати кубиками і додати до овочів, згасити, слідом відправляється картопля, приблизно через 7-8 хвилин. Добре перемішати овочі, щоб вони просочилися маслом і спеціями, змішалися аромати. Влити води, щоб вона тільки покривала всі інгредієнти і варити до готовності.

Крок 3:

Як тільки овочі зваряться, в суп додається подрібнений часник, грубі стебла зелені і вливаються вершки. Сир натерти на тертці, додати і прогріти блюдо, стежачи, щоб він розчинився.

Крок 4:

Подрібнити трохи остигле блюдо занурювальним міксером, повернути на плиту і знову довести до кипіння. Спробувати золотистий через додавання куркуми суп на сіль і спеції, і можна розливати по тарілках.

Якщо залишити трохи грибів перед закладкою в суп, і вибравши найбільш апетитні скибочки, то їх поки супчик вариться, можна обсмажити використовувати для подачі і прикраси.

Грибного супу-пюре з сиром, цвітною капустою і копченою куркою

Сир і гриби – відмінно поєднуються між собою, а додавання копченого м’яса в блюдо зводить його на новий рівень. Щоб знизити калорійність супу-пюре грибного з сиром і копченою куркою, в страві використовується замість картоплі кольорова капуста.

Складові:

  • Копчений курячий стегенце – 1 шт .;
  • Цвітна капуста (свіжа або заморожена) – 400 гр .;
  • Сир плавлений – 200 гр .;
  • Упаковка заморожених грибів – 1 шт. (400 гр.);
  • Зубчик часнику і зелень;
  • Сіль і крупномолотий перець;
  • Ріпчаста цибулина – 1 шт .;
  • Трохи масла.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Порізати і обсмажити цибулю в маслі, додати гриби, спеції і повністю випарувати всю рідину, після чого підсмажити до рум’яної скоринки.

Крок 2:

Відокремити копчене м’ясо від кісток, додати перекласти в каструлю, додати суцвіття цвітної капусти, влити воду, довести до кипіння і перекласти обсмажені з цибулею гриби.

Крок 3:

Проварити супчик-пюре грибний з сиром і копченою куркою до готовності, додати плавлений сир – його рекомендується потерти на тертці, дочекатися повного розчинення і подрібнити все занурювальним блендером.

Розливаючи блюдо по тарілках, до нього рекомендується подати свіжий хліб з хрусткою скоринкою, яку потрібно натерти свіжим часником, і прикрасити страву зеленню.