Грибний суп на м’ясному бульйоні

Класичний рецепт грибного супу на м’ясному бульйоні

Уважно вивчивши кулінарні збірники легко прийти до висновку, що в більшості випадків грибні супчики варяться на бульйонах з м’яса великих тварин. Як правило, це м’ясо-кістковий бульйон з молодої телятини, рідше відвар свинячої грудки. Гриби переважно використовують дикорослі, проте видання останніх років все більше містять рецептів супів з печериць або глив на курячому бульйоні. Все ж будемо вважати традиційним рецептом той, за яким наші бабусі пригощали дідусів, змінимо тільки сорт грибочків на більш доступний.

Складові:

  • телятина з кісточкою – півкілограма;
  • 300 грамів свіжих або заморожених, дрібних шампіньйонів;
  • 5 середньовеликі картофелінок;
  • по одній морквині середнього розміру і великий цибулинки;
  • сіль, петрушка, лавровий листочок і перець ручного помелу.

Покроковий рецепт грибного супу на м’ясному бульйоні

Крок 1:

Гриби бажано перебрати, незалежно від того, які вони у вас. Прополоскати і нарізати свіжі, заморожені попередньо розморозити. Якщо немає іншого варіанту, крім сушених, спочатку залийте їх на годину для набухання дуже гарячою водою. Скибочки грибів підрум’яньте на олії, спочатку до випаровування всієї вологи, потім до сильного аромату смаженого.

Крок 2:

Промийте і надріжте до кістки телятину. помістивши в трилітрову каструлю, залийте до половини обсягу води. Нагрівання встановіть спочатку великий, а після закипання і зняття піни – мінімальний. Томіть під кришкою до двох годин.

Крок 3:

Підготовлені грибочки варимо в такому ж обсязі води, в іншій каструлі, сорок хвилин. З м’ясного бульйону витягаємо м’ясо, використовуємо для інших страв, рідина проціджуємо, змішуємо з грибним відваром. Солимо, кладемо лаврушку і приперчує. Варимо при помірному кипінні півгодини.

Крок 4:

Очищаємо і подрібнюємо овочі. Картопля – часточками, моркву трьом середньої теркою, цибулю – кільцями, потім скибочками не довше сантиметри. Кладемо все овочі одночасно, варимо ще до двадцяти хвилин.

Рисовий грибний суп на м’ясному бульйоні – швидкий рецепт

Простіше – не означає гірше, і, хоча кулінарія справа неквапливе, буває, що стіл потрібно накрити дуже швидко. Харчуватися всухом’ятку – не найкращий вибір, краще все ж витратити півгодинки на приготування простого і швидкого супчика. Набір продуктів простий, технології самі, що називається, дідівські і ось уже чекає їдців каструлька ароматного грибного супу.

Складові:

  • пісна курятина (грудка або інші частини без шкірки, жиру і кісточок) – 250 грамів;
  • по 200 гр. дрібних свіжих грибів і картоплі;
  • одна ріпчаста цибулина і морквина середнього розміру;
  • три повні ложки рису;
  • сіль і грибні спеції;
  • столова ложка масла.

Як швидко приготувати грибний суп на м’ясному бульйоні

Крок 1:

У трилітрову каструлю складаємо чверть моркви, половину цибулі і все м’ясо, вимите і нарізане дрібними шматочками. Наливаємо воду, щоб вона не доходила до краю на три-чотири сантиметри, ставимо на помірний нагрів.

Крок 2:

Проварюємо курочку близько півгодини, тим часом овочі обполіскувати струменем води, чистимо і швидко нарізаємо. Кубики картоплі кладемо в бульйон, на цьому ж етапі солимо і додаємо спеції. Слідом за картоплею додаємо і рис, його досить перебрати і швидко промити.

Крок 3:

У розігрітій олії пасеруємо цибулю з морквою, недовго всього декілька хвилин. Потім кладемо скибочки грибів і трохи підвищуємо температуру. Помітно розм’якшити обсмажування викладаємо в каструлю і доварювали суп під кришкою до десяти хвилин.

Грибний суп на м’ясному бульйоні з сиром

Третій рецепт в добірці – самий ситний. Крім свинини і грибочків, смак супу формує і плавлений сирок. З метою надати велику схожість з оригінальним рецептом, в списку продуктів вказано нерафіновану олію, ще іноді називається ароматним. Гриби, пасеровані на такому маслі, мають більш сильним смаком, але, якщо з різних причин вам такий варіант не підходить, скористайтеся звичним очищеним продуктом.

Складові:

  • хтось ударив по ній кілограмова свиняча рулька;
  • 600 грамів тепличних грибів;
  • велика морквина і велика цибулина;
  • стограмовий натуральний плавлений сирок;
  • 400 грамів середньокрупний картоплі;
  • за середнім пучку петрушки кучерявої і молодого кропу;
  • олія нерафінована;
  • сіль, часник, суміш ароматичних перців.

Як приготувати

Крок 1:

Свинячу стегно промити і обсушити, обпалити над відкритим вогнем, пошкребти ножем і вимити ще раз. Надрізати м’ясо до кістки, опустити в дволітрову каструлю і доверху залити водою. Варити від моменту закипання до півтори години.

Крок 2:

Бульйон проціджуємо, м’ясо кладемо охолоджуватися. За бажанням з бульйону зберіть жир, а сало зі шкіркою зріжте – суп вийде менш калорійним. Можете залишити, все як є, а сало подавати окремо – тоді страва буде більш ніж ситним.

Крок 3:

Відкладіть в сторону п’ять найкрасивіших грибочків, якщо вони у вас великі, наріжте і відкладіть половинки (четвертинки). Решта гриби промити і нарізати дрібно. Цибулину і моркву звільнити від шкірки і лушпиння і подрібнити коротенькій соломкою.

Крок 4:

Порубати окремо часник і зелень, спассеруйте на маслі моркву з цибулею, тимчасово перекладіть в тарілку. А при і прогрійте ще трохи олії, викладіть гриби і обсмажте до стійкого аромату і помітного потемніння. Поверніть назад в сковороду першу частину пассеровкі, додайте зелень і часник. Прогрійте хвилину і відставте з вогню.

Крок 5:

Картопля, очищений і нарізаний красивими полудолькамі, опустіть в киплячий бульйон, засічіть чверть години. Потім додайте гриби, призначені для прикраси, проваріть їх до п’яти хвилин і вийміть. У суп додайте зажарку, перемішайте, потім покладіть остигле нарізане м’ясо. Дайте проваритися хвилин вісім, посоліть, заправте перцем на свій смак.

Крок 6:

Помішуючи, введіть сирок, натертий великої теркою. Необхідно домогтися майже повного розчинення сирної стружки, після чого нагрівання вимикаємо.

Подаємо суп, красиво оформивши гілочками великої зелені, з ложечкою густої сметани. У кожну порцію кладемо приварені великі гриби. З відварною салом чиніть на свій розсуд, невеликі скибочки можна покласти в дуже гарячий суп або запропонувати окремо, посипавши тертим хріном.

Незвичайний грибний суп на м’ясному бульйоні з перловкою

Додаючи перлову крупу в будь-який суп, рецепт якого допускає подібне сусідство, отримують ситні перші страви. У пропонованому грибному супі на м’ясному бульйоні використовується швидкорозварювані крупа. Це виключає процес тривалого замочування або окремого відварювання перловки.

Складові:

  • чверть кілограма свинини без кісточок;
  • літр наваристого бульйону;
  • півсклянки перловки швидкого приготування;
  • 200 грамів печериць;
  • дві морквини і середнього розміру цибулина;
  • дві ложки томатного соусу і чотири – соєвого;
  • часник, прянощі і сіль.

покроковий рецепт

Крок 1:

У казанку (казанку без внутрішнього покриття), розігріти масло. Покласти свинину, нарізану дрібними, сантиметровими кубиками, посолити і приправити. Обсмажувати до темної кірочки.

Крок 2:

М’ясо перекласти в миску, додати не більше ложки масла і поставити смажитися рубаний лук і терту у велику тертку морква. Через хвилину додати і нарізані вузькими скибочками гриби. Готуємо зажарку, поки не перестане помітно виділятися рідина при помішуванні.

Крок 3:

Додати і перемішати томат, рубаний часник і спеції. Через хвилину або навіть менше влити соєвий концентрат, слідом за ним бульйон. Перешкодити шумівкою, переконуючись, що ніякі продукти не прилипли до дна казанка. Опустити в бульйон м’ясо, варити хвилин п’ятнадцять.

Крок 4:

Останньою закладаємо крупу і варимо суп, орієнтуючись по її готовності.

Грибний суп на м’ясному бульйоні з манними галушками

Суп з грибами та галушками? Дуже ситно! А ще й не менш смачно, варто лише уважно прочитати короткий нескладне опис процесу його приготування. Крім основних продуктів, дуже важлива якість картоплі – від нього залежить смак не тільки бульйону, а й усього страви в цілому.

Складові:

  • напівкілограмовий шматок яловичої грудинки;
  • 0,2 кг печериць;
  • п’ять картоплин, розваристої сорти;
  • по одній цибулинки і солодкої моркви;
  • дві ложки масла;
  • пісне масло – дві ложки;
  • зелень.

В галушки:

  • п’ять ложок манки;
  • велике яйце;
  • сіль і щіпка перчика.

Як приготувати

Крок 1:

Грудинку промиваємо, вона повинна бути розрубана відповідними шматками. Заливаємо водою в чотирилітровим каструлі, варимо під кришкою на малому вогні до півтори години.

Крок 2:

Звариться грудинку виймаємо, на її місце опускаємо кубики очищеної картоплі, Відраховуємо чверть години, при помірному кипінні. В цей час чистимо і нарізаємо цибулю з морквою, перший – дрібним кубиком, а коренеплід натираємо в середню стружку. Пасеруємо дві хвилини і викладаємо в сковороду гриби, їх попередньо миємо й розрізаємо скибочками. Обсмажуємо протягом рівно такого ж проміжку часу.

Крок 3:

Манку злегка солимо, вливаємо яйце і виделкою замішуємо тісто на галушки. Зажарку викладаємо в каструлю до картоплі. Швидко зачерпуючи ложечкою, відокремлюємо порції галушок і кладемо їх в киплячий бульйон.

Крок 4:

Заключний етап – близько десяти хвилин, потім спробуйте сам бульйон на солоність, а галушки на готовність. За необхідності досоліть, додайте перець, посипте дрібною зеленню.