Грибний суп на курячому бульйоні

Грибний суп на курячому бульйоні – класичний рецепт

Хочеться смачного, наваристого і корисного супчика? Тоді цей рецепт для вас. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які, все одно буде дуже смачно. Для класичного супу нам знадобиться курка для бульйону, гриби і стандартний набір овочів для супу. Готується дуже просто. Напевно такий суп стане улюбленим у вашій родині.

Складові:

  • чотириста грамів курячих стегенець;
  • двісті грам печериць;
  • одна невелика цибулина;
  • середнього розміру морквина;
  • триста грам картоплі;
  • дві гілочки зелені;
  • два лаврові листки;
  • десять грам солі;
  • черн перець – половин десертні лож;
  • трохи соняшникової олії для обсмажування овочів.

Покроковий рецепт грибного супу на курячому бульйоні

Крок 1:

Стегенця сполосніть під водою, зніміть з них шкіру і ставимо варитися на невеликий вогонь. Як тільки вода закипить, зніміть піну, злегка підсолити. Покладіть листочки лаврове листя і варіть до готовності.

Крок 2:

Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо ножем.

Крок 3:

Очищену моркву наріжте тонкими полуколечкамі.

Крок 4:

Печериці промиваємо, акуратно подрібнюємо нетовстими слайсами.

Крок 5:

Картоплю наріжте як для зазвичай на суп – кубиками, брусочками або квадратами середнього розміру. Залийте водою, щоб не потемнів.

Крок 6:

Як тільки курочка звариться, виймаємо з бульйону і розбираємо на волокна, повертаємо в каструлю.

Відразу ж покладіть картоплю і варіть ще чверть години.

Крок 7:

Розігріваємо олію на сковороді, обсмажуємо до прозорості подрібнену цибулю. Потім вводимо терту моркву. Коли зажарка стане красивою золотистої, вводите нарізані гриби. Обсмажуємо до м’якості грибів.

Відразу додайте заправку в суп, підсолити, поперчіть і варіть ще чверть години.

Крок 8:

Зелень промиваємо під водою, подрібнюємо ножем і додаємо через п’ятнадцять хвилин. Проваріть хвилин десять і вимикайте вогонь.

До такого обіду подавайте сметану, вона приємно доповнить суп.

Господині на замітку: Якщо у вас хоча б жменю сушених грибів, попередньо розмочити їх у воді і додайте в суп разом з картоплею. Так суп буде ще наваристий з насиченим грибним смаком.

Швидкий рецепт грибного супу на курячому бульйоні

Приготування грибного супу краще почати напередодні. Так ви зможете запастися курячим бульйоном, наприклад, якщо ви готуєте якийсь салат з куркою. Грибочки візьмемо солоні, вони вже готові і їх не потрібно замочувати у воді. Якщо часу варити бульйон заздалегідь немає, або ви вирішили приготувати суп спонтанно, візьміть курячий кубик – він дасть нам необхідний бульйон. Тоді перший крок можна пропустити. А ми розповімо повний рецепт з куркою.

Складові:

  • стегенця курячі 2 шт або два курячих кубика;
  • три картоплі;
  • середня цибулина;
  • невелика морквина;
  • сто грам солоних грибів;
  • одна чайн лож борошна;
  • лавр – 1 листочок;
  • 1 десерт лож солі;
  • половинка пучка зелені.

Як швидко приготувати грибний суп на курячому бульйоні

Крок 1:

Тут у нас буде два варіанти. Перший – промити і відварити заздалегідь курку. Залив двома літрами води. Трохи посоліть після закипання, покладіть лаврушку і готуйте бульйон з курочкою. Не забуваємо знімати піну. Готову курку розбираємо на волокна і кладемо назад.

Якщо курку варити часу немає, приступаємо до другого кроку.

Крок 2:

Другий варіант – наливаємо два літри води, кидаємо два курячих кубика і доводимо до кипіння на слабкому вогні.

Крок 3:

За цей час моєму і чистимо картоплю, нарізаємо брусочками.

Крок 4:

Солоні гриби довільно наріжте невеликими шматочками.

Крок 5:

Цибулю і моркву очищаємо, споліскуємо. Лук подрібнюємо ножем, морква – на тертці.

Крок 6:

На розігрітій сковороді робимо овочеву зажарку мул лука і моркви. Через три хвилини обсмажування додаємо борошно, солимо і перемішуємо. Млоїмо ще пару хвилин.

Крок 7:

У бульйон кладемо картоплю, солоні гриби і варимо двадцять хвилин. Якщо у вас молода картопля, то час варіння може скоротитися.

Крок 8:

Додаємо зажарку, розмішуємо. Можна пробувати на смак, підсолити і поперчити.

Крок 9:

Зелень промийте, подрібніть і додайте в бульйон. Варіть хвилин десять і знімайте з вогню.

Дайте трохи настоятися і кличте всіх до столу.

Грибний суп на курячому бульйоні з яєчної локшиною

У курячий суп часто додають локшину або вермішель. Ми теж доповнимо другий блюдо, зробимо його більш ситним і густим. Курку на бульйон можна взяти будь-яку, у нас будуть стегна. Підійде і спинка. Розрахунок інгредієнтів йде на чотири літри води.

Складові:

  • триста грам курки;
  • чверть кілограма шампіньйонів;
  • триста грам картоплі;
  • дві головки репч лука;
  • одна морква;
  • сто грам яєчної локшини;
  • лавровий лист – дві шт;
  • сіль і перець за смаком.

Як приготувати

Крок 1:

Як зазвичай моєму і заливаємо водою курку. Відварюємо з лавровим листом до готовності. Солити краще після закипання, постійно знімаємо піну.

Якщо є чорний перець горошком, киньте парочку після зняття першої піни – бульйон буде ще смачніше.

Варіть м’ясо до повної готовності, потім виймаємо, зрізаємо м’якоть з кісток і розбираємо на волокна.

Кладемо назад і продовжуємо варити суп. За бажанням бульйон можна процідити.

Крок 2:

Тепер можна додати нарізану брусочками картоплю. Варимо до готовності, перевіряємо виделкою або ножем.

Крок 3:

Гриби промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Спочатку млоїмо без додавання масла. В першу чергу випаровується грибний сік, а потім вже почнуть рум’янитися грибочки. В кінці додаємо трохи олії, підрум’янюємо.

Крок 4:

Цибулину чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо на сковорідку до грибів. Розмішайте дерев’яною або силіконової лопаткою.

Крок 5:

Морквину звільняємо від верхнього шару, миємо й натираємо на тертці. Додаємо на сковорідку і готуємо до золотистого кольору, перемішуючи лопаткою.

Відправляємо зажарку в суп.

Крок 6:

Коли всі інгредієнти будуть готові, візьміть яєчну локшину і покладіть брикетик в бульйон.

Крок 7:

У самому кінці додаємо рубану зелень і варимо до готовності локшини. Виходить приблизно 3-5 хвилин. Орієнтуйтеся на інструкцію на упаковці.

Готовий суп можна відразу розливати по тарілках, щоб локшина не розвариться.

Грибний суп на курячому бульйоні з голландським сиром

За цим рецептом ми приготуємо смачний курячий суп з грибами, сиром і вершками. Замість курки покладемо кубик, він додасть потрібний аромат і дасть навар. Подавайте його з сухариками. Рецепт розрахований на чотири порції і півгодини готування.

Складові:

  • 250 грам печериць;
  • 50 грам голландського сиру;
  • один курячий кубик;
  • 250 мл вершків;
  • 1/4 упаковки вершкового масла;
  • 80 гр репч лука;
  • 20 грам борошна;
  • 10 грам солі;
  • половинка чайн лож чорного перцю або суміші перців;
  • триста мл води.

покроковий рецепт

Крок 1:

У каструлю налийте триста мілілітрів води, покладіть курячий кубик і доведіть до кипіння. Потім розмішуємо до розчинення кубика і даємо охолонути.

Крок 2:

Гриби промиваємо, підсушуємо паперовим рушником і подрібнюємо ножем на слайси

Крок 3:

Очищаємо цибулю, нарізаємо дрібно ножем і засипаємо на сковорідку з рослинним маслом. Можна відразу додати гриби і обсмажити до золотистого кольору.

Крок 4:

Трохи остудіть зажарку, і помістіть в чашу блендера. Пюріруйте до однорідного стану.

Крок 5:

У невеликому кухлик розтопіть вершкове масло, додайте борошно і припустіть на середньому вогні буквально дві хвилини. Залийте вершками.

Крок 6:

У каструлю з бульйоном додайте вершкову масу, пюре з грибів і цибулі. Посоліть, посипте перцем і дочекайтеся, коли суп закипить.

Крок 7:

Натираємо на тертці сир, відправляємо в суп і розмішуємо. Варіть до розплавлення сиру.

Знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. За бажанням можна прикрасити зеленню.

Грибний суп на курячому бульйоні з вермішеллю і імбиром

Для приготування нам знадобиться суповий набір, трохи сушених лісових грибів та овочі. Доповнимо суп часником, імбиром. Для більшої ситності додамо вермішель.

Складові:

  • шістсот грамів супові набори;
  • три літри води;
  • жменю сушених грибів;
  • 150 г моркви;
  • два лаврових листки;
  • 150 грам ріпчастої цибулі;
  • два сантиметри кореня імбиру;
  • три зубчики часнику;
  • два бульби картоплі;
  • дві жмені вермішелі;
  • п’ять горошин перцю;
  • десять грам куркуми;
  • сіль за смаком.

Як приготувати

Крок 1:

Візьміть каструлю, в неї кладемо імбир і суповий набір. Відразу ж для бульйону покладемо цілу очищену моркву і цибулину. Залийте водою, додайте лаврушку і перець горошком.

Варимо на маленькому вогні близько півгодини в підсоленій воді.

Крок 2:

Сушені гриби залийте теплою водою, нехай розмокають.

Крок 3:

Як тільки зварився бульйон, виймаємо імбир, морква і цибуля – викидаємо. Курку дістаємо, розбираємо на волокна, кладемо назад і продовжуємо варити.

Крок 4:

Тепер беремо другу цибулину і моркву, подрібнюємо і робимо овочеву зажарку. Через десять хвилин кладемо в бульйон.

Крок 5:

Додаємо в каструлю вимочені гриби прямо з водою.

Крок 6:

Через чверть години вводимо нарізану кубиками картоплю, а через стільки ж часу кладемо куркуму, пропущений через прес часник і вермішель.

Варіть до готовності картоплі.

Готовий суп найкраще настояти близько чверті години, він стане ще ароматні.