Грудка індички, запечена в духовці

Класичний рецепт грудки індички, запеченої в духовці

Індичка вважається найбільш корисним і дієтичним м’ясом. У ній містяться вітаміни A, B і E, триптофан і амінокислоти. Птах легко засвоюється організмом, при правильному способі приготування вона виходить смачною і соковитою. Не варто вдаватися до обсмажуванні, краще запекти грудку індички в фользі в духовці. Щоб поліпшити смак, замаринуйте м’ясо в спеціях і соєвому соусі.

Складові:

  • Грудка індички – 1 кг;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Сіль – 10 г;
  • Суміш перців, спеції.

Покроковий рецепт грудки індички в фользі в духовці

Крок 1:

Спочатку потрібно відокремити філе від шкіри і кісток. Їх можна використовувати пізніше для приготування інших страв, наприклад, ароматного і корисного бульйону. Гарненько промийте м’ясо, обсушити за допомогою паперових рушників.

Крок 2:

Гострим ножем зробіть кілька отворів на філе. Це необхідно, щоб індичка ввібрала в себе смак і аромат спецій.

Крок 3:

Щедро змастіть м’ясо сумішшю з перців і спецій. Можна використовувати будь-які прянощі на ваш розсуд. Найкраще індичка поєднується з коріандром, мускатним горіхом і паприкою. Куркума додасть страві оригінального колір, а за допомогою базиліка і орегано можна додати у смак італійські нотки.

Крок 4:

Налийте в посудину з м’ясом соєвий соус. Постарайтеся втерти його в індичку, щоб вона добре просочилася. Загорніть грудку в фольгу, залиште в холодильнику на кілька годин.

Крок 5:

Розігрійте духовку до 220 °. Покладіть на деко м’ясо у фользі, запікайте 40-60 хвилин. Точний час приготування залежить від товщини шматка.

Не потрібно занадто довго тримати індичку в духовці, інакше вона стане сухою і жестковатой. Якщо у вас є спеціальний градусник, можна перевірити температуру птиці. Вона повинна становити близько 58 градусів, це буде показником готовності грудки.

Швидкий рецепт грудки індички, запеченої в духовці

Індичка, замаринована в кефірі з лимонним соком, виходить дуже ніжною і соковитою. Вона швидко готується, містить мінімальну кількість калорій. Ця страва сподобається дітям і дорослим, його можна подати разом з крупами і свіжими овочами.

Складові:

  • Філе індички – 600 г;
  • Кефір – 100 мл;
  • Сік половинки лимона;
  • Сіль, суміш перців і трав.

Як швидко приготувати грудку індички в фользі в духовці

Крок 1:

Видавіть сік з половинки лимона, змішайте його з кефіром. Замість кисломолочного продукту можна використовувати грецький йогурт. В цьому випадку смак буде більш ніжним, не таким насиченим.

Крок 2:

Вимийте м’ясо, протріть його рушником. За допомогою гострого ножа зробіть кілька надрізів на філе. За бажанням в них можна покласти часник або маленькі шматочки вершкового масла, але для дітей краще готувати страву без цих добавок.

Крок 3:

Посоліть і поперчіть кефірний маринад, додайте улюблені сушені трави. Для цього рецепта краще всього підійде готова суміш спецій, наприклад, прованські, італійські або середземноморські трави.

Крок 4:

Викладіть м’ясо в маринад. Залиште на годину в холодильнику.

Крок 5:

Увімкніть духовку на 200 градусів. Добре загорніть індичку в фольгу, випікайте протягом півгодини. Після цього потрібно буде вимкнути вогонь, залишити м’ясо нудитися ще на 40 хвилин. Якщо на це немає часу, збільште час запікання на 10-15 хвилин, в залежності від товщини філе.

В ідеальному варіанті індичка повинна маринуватися перед приготуванням 5-6 годин, але, якщо часу немає, покладіть її в холод хоча б на годину. Щоб додати страві соковитість, покладіть на філе кілька маленьких шматочків вершкового масла перед випіканням.

Грудка індички, запечена з гірчицею в духовці

Принадність цієї страви в тому, що м’ясо готується одночасно з гарніром. Можна додати до нього і інші овочі, наприклад, помідори, кабачки, або навіть яблука. Іноді індичку подають з відвареним рисом.

Складові:

  • Індичка – 600 г;
  • Гірчиця – 20 г;
  • Соєвий соус – 40 мл;
  • 2 зубчики часнику;
  • Оливкова олія – ??70 г;
  • Велика морквина;
  • цибулина;
  • Картопля – 600 г;
  • Італійські трави, сіль і перець.

покроковий рецепт

Крок 1:

Відокремте філе індички, вимийте і висушіть його. Наріжте середніми за розміром шматочками.

Крок 2:

Частина оливкового масла змішайте з соєвим соусом і гірчицею. Видавіть в отриману суміш зубчик часнику, замаринуйте м’ясо. Укутайте його поліетиленовою плівкою, залиште в холоді на пару годин.

Крок 3:

Очистіть і подрібніть всі овочі. Картоплю треба порізати кубиками, моркву – кружальцями. Лук наріжте півкільцями.

Крок 4:

Перемішайте все нарізані овочі, додайте до них ще зубчик часнику, тертий або видавлений через прес. Посоліть і поперчіть, посипте італійськими травами. Змастіть залишками оливкового масла.

Крок 5:

Викладіть на деко фольгу. На неї розкладіть ароматні овочі, зверху розподіліть м’ясо. Випікайте 40 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.

Гірчиця додає м’ясу неповторний смак і аромат. Дуже важливо підібрати правильний продукт, щоб не зіпсувати індичку. Краще віддати перевагу зерновий гірчиці, французької або американської. У російської занадто різкий смак, який не всім припаде до душі.

Грудка індички з томатами в фользі в духовці

У літню пору спробуйте запекти індичку зі свіжими овочами. Завдяки помідорів і сиру блюдо стає ще більш ситним і смачним. Найкраще для цього рецепта підходить пармезан, але можна обмежитися і бюджетними сортами.

Складові:

  • Грудка індички – 1 кг;
  • Кефір або натуральний йогурт без добавок – 0.5 л;
  • Лимон – 0.5 шт .;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Помідори – 3 шт .;
  • Прованські трави, чорний перець.

Як приготувати

Крок 1:

Промийте і обсушіть м’ясо, розріжте його на кілька частин. Якщо шматки занадто товсті, можна злегка відбити їх плоскою стороною молотка. Зробіть на поверхні кілька надрізів.

Крок 2:

Видавіть з лимона сік, змішайте його з травами, посоліть і поперчіть. Додайте кефір, добре перемішайте до розчинення солі. Полийте індичку вийшов маринадом, залиште на півтори години в холоді.

Крок 3:

Візьміть кілька шматочків фольги. На кожен з них викладайте замариноване м’ясо, заливайте 1-2 ложками маринаду. Щільно закрийте фольгу, відправте філе в духовку на 40 хвилин запікатися при 200 °.

Крок 4:

Помийте помідори, наріжте їх тонкими кружечками. Сир натріть.

Крок 5:

Витягніть індичку з духовки, розгорніть фольгу. Покладіть зверху на кожен шматок м’яса по кілька кружалець томатів, посипте тертим сиром. Випікайте ще 10 хвилин, поки сир не розплавиться.

Індичка в фользі запікається у власному соку. Завдяки цьому вона виходить такий ароматної і низькокалорійної. Перед подачею потрібно нарізати м’ясо на порційні шматки, полити соком, що виділився.

Грудка індички з прянощами, запечена в духовці

Це м’ясо зможе прекрасно замінити ковбасні вироби. Його вживають в гарячому і холодному вигляді, подають з гарніром або мажуть на бутерброди. На приготування індички у вас піде чимало часу, але якихось особливих зусиль докладати не доведеться.

Складові:

  • Індичих грудка – 700 г;
  • Оливкова олія – ??10 мл;
  • Насіння коріандру;
  • Сіль – 20 г;
  • Кілька гілочок розмарину;
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Базилік, каррі, мелений перець.

покроковий рецепт

Крок 1:

Обполосніть м’ясо і висушіть його. Змішайте сіль з водою, залийте отриманою рідиною індичку. Філе має бути повністю покрито. Залиште його на дві години, потім злийте воду.

Крок 2:

Почистіть часник, розріжте його на чверті. Прянощі перетріть в ступці, потім змішайте їх з оливковою олією.

Крок 3:

Зробіть кілька надрізів на філе. У кожен з них необхідно покласти по шматочку часнику.

Крок 4:

Змастіть індичку сумішшю з спецій і оливкового масла. Помасажуйте її, щоб м’ясо добре промаринувалося. Перемістіть його на деко, загорніть у фольгу.

Крок 5:

Розігрійте духовку до 250 °, відправте в неї птицю на 20 хвилин. Після цього потрібно вимкнути вогонь в духовці, але виймати звідти деко не потрібно. Нехай м’ясо поступово остигає протягом двох годин. Тільки після цього можна перекласти його в тарілку, розрізати і подати на стіл.

Перед подачею прикрасьте кожну порцію гілочкою розмарину. Іноді це блюдо ставлять на стіл разом з ароматними соусами і картоплею. Його можна поєднувати практично з будь-яким гарніром.