Гречка з курячою грудкою

Гречка або гречана крупа являє собою необроблені насіння рослини гречки. Саме в такому вигляді крупа має максимальну користь для організму, а смачна куряча грудка з гречкою дасть енергію організму на кілька годин.

Для приготування 3-4 порцій гречки з грудкою курки, потрібно:

Складові:

Гречана крупа 1 стакан
грудка курки 35-400 г
Масло рослинне 50 мл
Цибуля 75 г
морквина 90 г
сіль за смаком
вода дві склянки
перець мелений за смаком

Куряча грудка з гречкою в кількості 100 г має енергетичну цінність:

білки 16 г
жири 8 г
вуглеводи 16 г
калорійність 188 ккал
  • З курячої грудки потрібно зняти шкіру. Зрізати м’якоть з грудної кістки і нарізати її кубиками.

  • Гречка з курячими грудками з даного рецептом готується з додаванням цибулі і моркви. Овочі додадуть вітамінів страви. Крім того, саме з цими продуктами куряча грудка з гречкою поєднується найкраще. Овочі потрібно вимити і очистити. Цибулину нарізати, а моркву потерти на тертці.

  • На сковорідку налити масло, найкраще якщо це буде оливкова або соняшникова олія холодного віджиму. Протягом 5-6 хвилин на ньому обсмажувати цибулю з морквою.

  • Потім додати грудку. Посолити і поперчити. Смажити все разом чверть години.

Поки смажиться грудка курки, потрібно зварити гречану крупу. Щоб куряча грудка з гречкою вийшла по-справжньому смачною, потрібно знати кілька правил приготування цього, простого, на перший погляд, страви. Основне правило варіння гречаної крупи полягає в строгому дотримання співвідношення гречки з водою. На один стакан або чашку гречки буде потрібно взяти дві склянки або дві чашки води.

  • Промиту гречку викласти в каструлю, зверху влити воду, пам’ятаючи про співвідношенні 1 до 2.
  • Додати сіль. На це кількість крупи можна покласти половину чайної ложки. Навіть якщо куряча грудка з гречкою вийде малосольной, кожен може досолити свою порцію індивідуально.
  • Нагріти каструлю до кипіння. Гречку з курячими грудками за цим рецептом готувати краще в каструлі з щільно прилягає кришкою Під час приготування крупи постаратися кришку не відкривати. Варити гречку при інтенсивному кипінні п’ять хвилин. Після чого плита вимикається і гречка протягом 15 хвилин стоїть в щільно закритій каструлі і розпарюється за рахунок залишкового тепла.

Якщо плита, на якій готується куряча грудка і гречка, газова, то вогонь забирається до мінімально і на ньому каструля з крупою коштує 10 хвилин, потім газ вимикають.

  • Після того як куряча грудка пожежі з овочами, а гречка розпарився і ввібрала в себе всю воду, грудку викладають в приготовлену крупу і перемішують.

Важливо! До цього моменту крупу не перемішується.

Наполягають все разом на теплій плиті ще п’ять хвилин.

Приготована гречка з курячою грудкою за рецептом, який наведено вище, може бути повноцінним сніданком або вечерею, а також другим блюдом для обіду.