Гречка з грибами і цибулею

Гречана каша з грибами та цибулею

На 100 грам продукту: ккал – 98, білки – 4г, жир – 3г, вуглеводи – 15 г

Всім привіт. Сьогодні будемо готувати гречку. З грибами та цибулею. Як гарнір або самостійне блюдо – незамінна річ. У гречці міститься багато заліза, білка і клітковини. Як то кажуть – те, що доктор прописав.

Отже, для приготування цього смачного і корисного страви нам знадобиться:

Складові:

печериці 500 г
гречка 2 склянки
Цибуля ріпчаста 1 штука
Оливкова олія 2 столові ложки
сіль 1 чайна ложка

готуємо:

  1. Середню цибулину очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібними кубиками. Печериці моєму й ріжемо пластинами.
  2. У сковорідку, змащену маслом, кладемо цибулю, і обсмажуємо його, поки не набуде золотистого вид.
  3. В іншій сковорідці обсмажуємо гриби. У процесі приготування буде виділятися багато соку. Готуємо, поки сік не випарується. Потім додаємо масло, що залишилося, і смажимо ще приблизно 5 хвилин. Не забуваємо помішувати.
  4. Перекладаємо гриби в сковороду з цибулею і ретельно перемішуємо.
  5. Гречку висипаємо в каструлю, заливаємо 4 склянками води. При необхідності солимо. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 10 хвилин.
  6. У сковорідку з грибами і цибулею додаємо зварену гречку і перемішуємо.

Смачного!