Гранат при вагітності: користь, корисні властивості на ранніх пізніх термінах

Гранат – один з найкорисніших фруктів, особливо для вагітних. Він містить дуже багато вітамінів. Особливим чином цей фрукт підвищує гемоглобін, який міститься в крові, що допомагає запобігти анемію. Родом він з Південної Америки і з Східних країн. У нас росте в Криму, Сочі, Грузії, Азербайджані та Вірменії.

Корисні властивості фрукта

Чим же корисний гранат під час вагітності? Часто під час вагітності жінці призначають комплекс вітамінів. Гранат містить величезну кількість вітамінів і може позмагатися з аптечними вітамінами. Давайте розберемося, яка користь граната при вагітності.

У ньому не міститься багато цукру, що добре для вагітних. В основному – це глюкоза і фруктоза.

Містить дуже багато вітамінів

Які корисні мінерали містяться:

  • алюміній;
  • залізо;
  • калій;
  • магній;
  • селен;
  • кальцій;
  • фосфор;
  • мідь.

Зазвичай їдять гранат для того, щоб підвищити гемоглобін в крові. Що таке гемоглобін? Це вміст у крові двох компонентів: гемо-, що означає залізо, і Глобино, що означає білок.

Гемо- створює червоний колір крові. Якщо в організмі нестача цього елемента, то кисень не надходить в клітини, через що порушується робота обміну речовин і функцій клітин. Норма гемоглобіну у жінки приблизно: 125-140 г / л.

Самим ключовою ознакою нестачі гемоглобіну є – анемія. Від цього головний мозок починає гірше працювати, імунітет знижується, ви схильні до різних захворювань.

Як впливають на організм вітаміни з граната під час вагітності.

  1. Вітамін С дуже позитивно впливає на імунітет, підвищуючи його і покращуючи протистояння до різних захворювань.
  2. Вітамін Р добре зміцнює судини. В6 нормалізує роботу нервової системи. В12 впливає на кровообіг, підвищуючи його роботу, тим самим підвищується гемоглобін.
  3. Вагітним обов’язково потрібно їсти клітковину, її можна купувати в магазині, додаючи в кефір. Але гранат містить велику кількість клітковини. А потрібна клітковина для гарного травлення і для того, щоб не було запорів. Запори дуже несприятливо впливають на дитину.
  4. Гранат під час вагітності є потрібно обов’язково, тому як він допомагає кращій роботі нервової системи. Він зміцнює стінки судин, сприяє кровообігу. Під час вагітності організм потребує зміцнення, цей фрукт як раз допоможе зміцнити імунітет.

Фрукт допомагає при кашлі та застуді. Як можна вилікувати кашель за допомогою граната? Ось за цим рецептом.

  1. Беремо шкіру граната, приблизно одну столову ложку.
  2. Заливаємо одним 200-грама склянкою окропу.
  3. Даємо настоятися доти, поки вода почне набувати рожеві відтінки.
  4. Пити один стакан за добу, при цьому підігріти до теплого стану.

Одним з корисних властивостей граната є те, що він знижує токсикоз і нудоту на перших місяцях вагітності. Покращує роботу травлення, тому нудота з’являтися не буде.

Обов’язковий фрукт в харчуванні

Цей фрукт є сечогінним. Для вагітних це дуже важливо. Їжте цей фрукт і не буде набряклості, рідини будуть виходити разом з сечею і не накопичуватися в організмі.

Якщо регулярно вживати гранат, то можна знизити артеріальний тиск, воно нормалізується. Це теж одна з властивостей цього фрукта. Також підвищується згортання крові, це дуже добре допоможе при пологах.

При вживанні граната поліпшується тонус шкіри. Фрукт бореться з жирною шкірою, знижує сальність залоз, пори звужуються. При вагітності може обсипати або можуть проявитися веснянки. Цей фрукт допомагає відбілити особа. Рецепт наступний.

  1. Беремо 3 чайні ложки соку.
  2. Змішуємо з 4-6 столовими ложками сметани.
  3. Наносимо на обличчя і на шию.
  4. Ми залишаємо на 15-20 хвилин і змиваємо теплою водою.

Прекрасно гранат бореться зі стресом і має заспокійливий ефект. Для цього.

  1. Беремо перегородки між зернами.
  2. Висушуємо їх.
  3. Додаємо в чай.

Такий чай допоможе розслабитися і заспокоїтися.

Кому можна вживати?

Чи можна вживати гранат при вагітності? Так, можна і потрібно. Але знайте міру.

Якщо переїсти граната, то може виникнути алергія. Ще до вживання переконайтеся, що у вас немає алергії на цей фрукт. З’їжте пару зерняток і почекайте. Якщо ніякої висипки немає, то продовжуйте насолоджуватися далі.

Їжте не більше половини граната в день. Після вживання їжте більше їжі багатої кальцієм, тому як сік граната роз’їдає зубну емаль. Після їжі обов’язково почистіть зуби, прополощіть рот. Також дізнайся про користь чорної і червоної смородини при вагітності і що можна робити, якщо алергія у вагітної.

Сік з цього фрукта слід вживати дуже акуратно, невеликими порціями. Розбавляйте сік водою, тому що він дуже концентрований.

Потрібно знати, що занадто велика вживання граната може викликати запор. Тому переїдати його не потрібно. Один фрукт за добу.

Однак, шкурка граната може допомогти від розладу шлунка.

  1. Беремо подрібнені шкірки граната, три столові ложки.
  2. Заливаємо півлітра води.
  3. Ставимо варити на 5 хвилин.
  4. Коли відвар охолоне – процідити.
  5. П’ємо по півсклянки двічі за добу.

Не можна вживати гранат людям, що страждають печією, тому як це фрукт підвищує кислотність. Також не можна їсти його при гастриті.

Якщо ви при вагітності страждаєте зниженим тиском, то вживайте гранат без кісточок, тому як від кісточок тиск ще більше знижується. І навпаки, дівчатам з підвищеним тиском варто їсти цей фрукт.

Де ще можна використовувати?

Наприклад, можна приготувати гранатовий соус, який можна додавати в м’ясо, як просочення для риби.

  1. Для півлітра соусу необхідно півтора кілограма зерен.
  2. Тиснемо їх дерев’яним товкачем. Ставимо на вогонь і продовжуємо тиснути. Після того, як кісточки побіліли, вимикаємо наш соус і продавлюємо через сито, щоб залишився один сік.
  3. Отриману рідину ставимо на вогонь і уварюємо до консистенції сметани, додаючи спеції за смаком, наприклад, німого часнику, коріандр, базилік.
  4. Після охолоджуємо, заливаємо в пляшки і ставимо в холодильник. Зберігати слід не більше 10 днів.

Корисний і смачний плід

Відгуки жінок

Анастасія Козлова:

Я теж при вагітності любила гранати, об’їдалися ними. Вони недорогі були, чоловік щодня купував. Найцікавіше, що після того, як з’їла один, дитина починала штовхатися, начебто танцював. Їла я і по дві жарти за день. Коли прочитала, що не можна їсти так багато, почала їсти по одному, а то і по половині. Їла з кісточками, тому що тиск низький було. Тиск в норму прийшло через місяць вживання. А найголовніше лікар дивувався, що у мене такий хороший імунітет. Я думаю, це якраз завдяки гранату, тому як читала про його властивості піднімати імунітет.

Катя Сотченко:

Я дуже боялася народжувати, тому що боялася за м’язи на статевих органах. Але як виявилося, прочитала багато статей з цього приводу, що якраз саме гранат впливає на м’язи, а це допомагає при пологах. Я дуже зраділа. Їла по половині граната, іноді цілий. Іноді вже не могла його є. Купувала сік, натуральний, але розбавляла його водою з сиропом, щоб не був таким концентрованим. Дуже смачний, а також корисний фрукт. Імунну систему підвищує. Додавала сік в м’ясо, рибу, салати. Так що рекомендую вам його.

Також дізнайся чому стає твердий живіт при вагітності і норми скринінгу 2 триместру.