Чим корисна лаванда у вигляді ефірної олії для шкіри обличчя і тіла

Ця рослина отримало широку популярність в основному завдяки добувається з нього ефірному маслу. Продукт користується доброю славою завдяки користь, яку він приносить здоров’ю і красі. Чим корисна лаванда для шкіри обличчя і тіла?

Минуле й сьогодення запашної трави

Відмітна аромат, а також безліч унікальних властивостей роблять лаванду популярним інгредієнтом, використовуваним в лікувальних і косметичних цілях. Є припущення, що вперше її почали застосовувати ще в Стародавньому Єгипті, Греції, Персії та Римі. Тоді люди задіяли екстракт рослини для очищення, купання і як парфум. Робили вони так не без підстав. Має наукову назву Lavandula angustifolia лавандова олія можна вважати одним з найбільш універсальних ефірів з широким спектром застосування. В даний час воно є основним інгредієнтом в таких продуктах, як дезодоранти, лосьйони та інші засоби по догляду за шкірою. Протизапальні, антибактеріальні та антисептичні властивості роблять можливим його систематичне використання в цих цілях.

Лаванда для шкіри: корисні властивості

Медична і косметична користь лавандового масла така, що складно обійти її увагою. Які переваги використання лаванди для шкіри обличчя, тіла, голови, волосся?

  1. Ефективно як репелент, що відлякує комах

Виявляється, приємний для багатьох людей аромат лаванди не переноситься деякими видами комах. Це властивість особливо корисно для живуть в регіоні, де часто кусають комарі або інші їх кровоссальні побратими. Тому лаванда разом з іншими травами (наприклад, лимонником і геранню) є популярним інгредієнтом репелентів. При цьому масло з неї по відношенню до шкіри дружнє і навіть заспокійливий – це робить його засобом, одночасно захищає від комарів і є лосьйоном.

Протизапальні властивості продукту допомагають рятувати шкіру від сверблячки і набряку, спровокованих укусом комах. Крім того, будучи за своєю природою антибактеріальним і антисептичну, масло лаванди для шкіри корисно і тим, що його нанесення допомагає запобігти інфікуванню через укуси (наприклад, москітів).

  1. Заспокоює і допомагає позбавлятися від багатьох проблем шкіри

Лаванда поряд з деякими іншими ефірними маслами використовується в якості традиційного кошти від цілої низки шкірних проблем, зокрема екземи. Як відомо, шкірний покрив при цій хворобі червоніє, висихає, покривається непривабливими плямами. Оскільки ці симптоми викликані запаленням через бактерій або грибка, лавандова олія може надати шкірі велику допомогу в лікуванні цієї проблеми. Ефект в даному випадку пояснюється вже згадуваними вище протизапальними і антибактеріальними властивостями, які дуже прігождаются при лікуванні найрізноманітніших неприємних проблем.

З одного боку, антибактеріальні властивості рослини допомагають відбивати атаки небажаних бактерій, які можуть провокувати інфекції і запалення, з іншого – протизапальні властивості роблять так, що цей продукт в змозі пом’якшити і зняти запалення і набряки, які вже мають місце.

  1. Корисно для лікування акне

Нанесення декількох крапель ефірного лавандового масла на шкіру обличчя може дати дивовижний ефект. За рахунок антибактеріальних і антисептичних властивостей цей продукт здатний очистити обличчя від бактерій та інших подразників, які викликають акне. Лавандовий ефір може стати чудовою альтернативою багатьом синтетичним засобам, які містять етанол і інші хімічні речовини, здатні висушувати і навіть ушкоджувати шкіру. Натуральні продукти в цьому випадку набагато краще.

Зробити своїми руками в домашніх умовах тонік для обличчя з лавандовим маслом досить просто: потрібно змішати кілька його крапель зі столовою ложкою гамамелісу. Далі потрібно взяти невелику краплю суміші на ватний тампон і нанести його на очищену шкіру. За рахунок присутності лаванди склад допомагає лікувати бактеріальні інфекції, в той час як зміст гамамелісу тонізує шкіру.

  1. Запобігає зараженню і допомагає загоєнню ран

Зберігання лавандового ефіру в своїй аптечці або десь ще в допоможе запобігти деякі серйозні неприємності при травмі або інших пошкодженнях шкіри. Замість того щоб шукати інфікують кошти, можна скористатися їх натуральної альтернативою, яка вже є під рукою. Нанесення лаванди на шкіру може допомогти вбити мікроби, які можуть бути шкідливі для здоров’я, і ??таким чином запобігти інфікуванню.

У 2013 році в Південній Африці було проведено дослідження, згідно з результатами якого антимікробні властивості лавандової олії в поєднанні з деякими іншими ефірними маслами, (чайного дерева, кориці і гвоздики) виявилися дійсно ефективними (так само як і в справі запобігання бактеріальних і грибкових інфекцій). Зараження, про який йде мова, в основному викликано двома мікроорганізмами – Staph aureus and Candida albicans, що несуть відповідальність, зокрема, за грибок шкіри і пневмонію.

  1. освітлює шкіру

Застосування ефірного лавандового масла для шкіри обличчя і тіла в якості тоніка може принести ще більше користі. Є шкірні проблеми, які безпосередньо не пов’язані з бактеріальними інфекціями, але можуть не кращим чином відбиватися на зовнішньому вигляді. Це, зокрема, темні плями, чорні точки, знебарвлення шкіри. Оскільки масло лаванди має протизапальні властивості, воно в стані заспокоїти реакцію імунної системи і підтримати регенерацію тканин, головним чином, в шарах епідермісу.

  1. покращує циркуляцію

Які ще переваги лаванди для шкіри тіла? Багато користі принесе використання його для масажу – як зовнішнім виглядом шкірних покривів, так і загальним станом організму. І на це є відразу кілька причин. По-перше, рослина має унікальний заспокійливим ароматом, який знімає напругу нервової системи. По-друге, воно зменшує запалення в тканинах м’язів. І, нарешті, ефірну олію лаванди робить корисний вплив на циркуляцію крові, яка при його підтримці розносить більше кисню по всьому тілу.

  1. Є універсальним уходовой засобом

Екстракт лаванди для шкіри не просто корисний в лікуванні багатьох проблем – він безпечний для використання в якості щоденного уходовой продукту. На додаток до вже не раз згадуваним антибактеріальним і протизапальним властивостям, ця речовина має антиоксидантні властивості, а також здатне зволожувати поверхню шкіри, оскільки pH цього продукту збалансований.

Найефективнішим є чисте лавандова олія, і його потрібно вибирати ретельно, Наприклад, у постачальників натуральних органічних продуктів. Зрозуміло, в наш час доступності інформації корисно порівнювати не тільки ціни, а й відгуки про конкретні марки лавандового масла.

Кому потрібна обережність?

  • Оскільки цей ефір отримують з квіткових рослин, деякі запобіжні заходи не завадять, особливо тим, у кого є алергія на що-небудь.
  • Масло лаванди має розслаблюючі властивості, в чем-то воно навіть те саме анестезії, Тому в стані уповільнити роботу нервової системи, і цей ефект теж не можна скидати з рахунків.
  • Продукт може не підійти вагітним або годуючим груддю, так як його використання здатне вплинути на процеси росту немовляти, особливо на розвиток нервової системи.
  • У разі маленьких дітей і літніх людей в більшості випадків буде розумно відмовитися від використання ефірного лавандового масла в чистому вигляді, оскільки ефект може виявитися занадто сильним.
  • Перш ніж приймати рішення про систематичне і активному використанні лавандового масла, варто проконсультуватися з лікарем.

Не дивно, що багато продуктів для догляду за шкірою містять лаванду в якості основного або додаткового інгредієнта. Широкий асортимент полегшує застосування на практиці переваг цього ефірного масла. Вони варті того, щоб ними скористатися, але не можна забувати і про запобіжні заходи.